Ceafă de porc la grătar în stil marinăresc


Gata în
30 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

1.5 kg
Ceafă de porc feliată Hanul Boieresc
500 g
Cașcaval de Săveni Hanul Boieresc
3 buc.
Sos roșii conservă Hanul Boieresc
500 g
Ceapă galbenă
2 kg
Roșii
5 buc.
Ardei iute verde și roșu
200 g
Usturoi
10 leg.
Pătrunjel
10 buc.
Ouă
Sare și piper

Mod de preparare

1
Asezonează ceafa de porc cu sare și piper, apoi unge-o bine cu ulei.
2
Pune ceafa pe grătar și întoarce-o la fiecare două minute.
3
Într-o oală de fontă, călește usturoiul cu ardei iute, adaugă roșiile tăiate și gătește până obții un sos gros.
4
Asezonează sosul cu sare, piper și toacă deasupra o legătură de pătrunjel proaspăt.
5
După ce ceafa e gătită, pune pe ea felii de cașcaval sau brânză și lasă-le să se topească pe grătar.
6
Într-o tigaie cu ulei încins, prăjește ouăle ochiuri. Așază câte un ou ochi pe fiecare bucată de ceafă.
7
Așează ceafa pe farfurie și toarnă sosul marinăresc pe deasupra, decorează cu frunze verzi de pătrunjel și servește.