
Carne la lojniță
Gata în
60 minNivel de dificultate
Categorie
- Fel principal
Ingrediente pentru
Porții
- 2 kgCotlet de porc de la Hanul Boieresc
- 4 kguntura de porc
- 1 kgceapă
- făină
- 400 gslăninuță afumată
- 2 kgroșii
- 100 gusturoi
- pâine cu maia
- 500 gbrânză de oaie
- 100 mloțet
- 1 legăturăceapă verde
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
- 2 kgCotlet de porc de la Hanul Boieresc
- 4 kguntura de porc
- 1 kgceapă
- făină
- 400 gslăninuță afumată
- 2 kgroșii
- 100 gusturoi
- pâine cu maia
- 500 gbrânză de oaie
- 100 mloțet
- 1 legăturăceapă verde
Mod de preparare
- accessibility.recipes.cookingstepSăpăm o groapă în care punem jar încins și iarbă. Deasupra va veni un grătar din lemn, pe care așezăm cotletul de porc de la Hanul Boieresc.
- accessibility.recipes.cookingstepAlături, în restul de jar, topim untură.
- accessibility.recipes.cookingstepÎntre timp, tăiem ceapă roșie și slăninuța și șoriciul ei, după care le lăsăm la prăjit pe foc. Când s-au rumenit, le scoatem și punem în locul lor carnea cu usturoi zdrobit.
- accessibility.recipes.cookingstepSeparat, amestecăm într-un bol roșii fără pulpă tocate, telemea de Ibănești, șorici, iar la final cotletul de porc.
- accessibility.recipes.cookingstepPulpa de roșii cu oțet, ulei și sare va veni peste salata din bol, alături de ceapă verde. Servim cu ceapa și slăninuța rumenite, plus cuburi de pâine trase în ceaun în untura topită.