
Ștrudel cu mere cu topping din cremă de brânză
Mod de preparare
20 minGata în
50 minNivel de dificultate
Categorie
- Desert
Ingrediente pentru
Porții
- 1aluat de foietaj
- 5mere
- 50 gunt
- 50 gstafide
- 2 lingurimiere
- 50 gzahăr tos
- zahăr pudră
- cacao
- 1gălbenuș de ou
- scorțișoară
- 4 bucățiCampus preparat de brânză cu fructe
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
- 1aluat de foietaj
- 5mere
- 50 gunt
- 50 gstafide
- 2 lingurimiere
- 50 gzahăr tos
- zahăr pudră
- cacao
- 1gălbenuș de ou
- scorțișoară
- 4 bucățiCampus preparat de brânză cu fructe
Mod de preparare
- accessibility.recipes.cookingstepCurățăm merele cu economul
- accessibility.recipes.cookingstepPunem zahărul tos într-o tigaie incinsă, la foc mare, și îl caramelizăm
- accessibility.recipes.cookingstepTăiem merele cubulețe și le adăugăm în tigaie, amestecăm astfel încât să nu se prindă. Adăugăm untul și 2 linguri de miere
- accessibility.recipes.cookingstepAmestecăm și lăsăm 3-4 min. la foc mediu, să se confieze puțin merele. Punem și o lingură, două de stafide, apoi presărăm scorțișoara
- accessibility.recipes.cookingstepDăm focul mai mic, pentru că apa pe care o lasă merele trebuie să se evapore, iar compoziția să rămână caldă
- accessibility.recipes.cookingstepDe obicei, când pregătim caramelul, punem de la început zahărul împreună cu untul. Însă acum am pus întâi zahărul cu merele ca fructele să prindă culoare, iar aroma să fie mai intensă
- accessibility.recipes.cookingstepÎncingem cuptorul
- accessibility.recipes.cookingstepÎn loc să folosim făină, presărăm pe suprafața de lucru zahăr pudră amestecat cu cacao, apoi punem foietajul peste. Întindem puțin aluatul de foietaj cu facaletul
- accessibility.recipes.cookingstepPunem umplutura pe toată suprafața foietajului, dar avem grijă să lăsăm marginile libere. Apoi rulăm ștrudelul și lipim capetele
- accessibility.recipes.cookingstepPunem în tavă hârtie pergament și punem cu grijă ștrudelul în tavă, să nu se desprindă. Ar trebui să manevrăm ștrudelul destul de rapid, pentru că umplutura de mere înmoaie aluatul. Ungem ștrudelul cu galbenuș de ou
- accessibility.recipes.cookingstepLăsăm la cuptor aproximativ 30 min. la 180 grade
- accessibility.recipes.cookingstepCând foietajul a crescut iar ștrudelul este frumos rumenit, îl scoatem din cuptor și îl lăsăm să se răcorească
- accessibility.recipes.cookingstepServim ștrudelul însoțit de două tipuri de cremă Campus – desert cu brânză de vacă și aromă de fructe, aici am folosit căpșune și banane