Ștrudel cu mere cu topping din cremă de brânză


Mod de preparare
20 min
Gata în
50 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert
Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1
    aluat de foietaj
  • 5
    mere
  • 50 g
    unt
  • 50 g
    stafide
  • 2 linguri
    miere
  • 50 g
    zahăr tos
  • zahăr pudră
  • cacao
  • 1
    gălbenuș de ou
  • scorțișoară
  • 4 bucăți
    Campus preparat de brânză cu fructe

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1
    aluat de foietaj
  • 5
    mere
  • 50 g
    unt
  • 50 g
    stafide
  • 2 linguri
    miere
  • 50 g
    zahăr tos
  • zahăr pudră
  • cacao
  • 1
    gălbenuș de ou
  • scorțișoară
  • 4 bucăți
    Campus preparat de brânză cu fructe

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Curățăm merele cu economul
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem zahărul tos într-o tigaie incinsă, la foc mare, și îl caramelizăm
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem merele cubulețe și le adăugăm în tigaie, amestecăm astfel încât să nu se prindă. Adăugăm untul și 2 linguri de miere
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecăm și lăsăm 3-4 min. la foc mediu, să se confieze puțin merele. Punem și o lingură, două de stafide, apoi presărăm scorțișoara
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Dăm focul mai mic, pentru că apa pe care o lasă merele trebuie să se evapore, iar compoziția să rămână caldă
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    De obicei, când pregătim caramelul, punem de la început zahărul împreună cu untul. Însă acum am pus întâi zahărul cu merele ca fructele să prindă culoare, iar aroma să fie mai intensă
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Încingem cuptorul
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    În loc să folosim făină, presărăm pe suprafața de lucru zahăr pudră amestecat cu cacao, apoi punem foietajul peste. Întindem puțin aluatul de foietaj cu facaletul
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem umplutura pe toată suprafața foietajului, dar avem grijă să lăsăm marginile libere. Apoi rulăm ștrudelul și lipim capetele
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem în tavă hârtie pergament și punem cu grijă ștrudelul în tavă, să nu se desprindă. Ar trebui să manevrăm ștrudelul destul de rapid, pentru că umplutura de mere înmoaie aluatul. Ungem ștrudelul cu galbenuș de ou
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Lăsăm la cuptor aproximativ 30 min. la 180 grade
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    Când foietajul a crescut iar ștrudelul este frumos rumenit, îl scoatem din cuptor și îl lăsăm să se răcorească
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    Servim ștrudelul însoțit de două tipuri de cremă Campus – desert cu brânză de vacă și aromă de fructe, aici am folosit căpșune și banane