Ștrudel cu mere cu topping din cremă de brânză


Mod de preparare
20 min
Gata în
50 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

1
aluat de foietaj
5
mere
50 g
unt
50 g
stafide
2 linguri
miere
50 g
zahăr tos
zahăr pudră
cacao
1
gălbenuș de ou
scorțișoară
4 bucăți
Campus preparat de brânză cu fructe

Mod de preparare

1
Curățăm merele cu economul
2
Punem zahărul tos într-o tigaie incinsă, la foc mare, și îl caramelizăm
3
Tăiem merele cubulețe și le adăugăm în tigaie, amestecăm astfel încât să nu se prindă. Adăugăm untul și 2 linguri de miere
4
Amestecăm și lăsăm 3-4 min. la foc mediu, să se confieze puțin merele. Punem și o lingură, două de stafide, apoi presărăm scorțișoara
5
Dăm focul mai mic, pentru că apa pe care o lasă merele trebuie să se evapore, iar compoziția să rămână caldă
6
De obicei, când pregătim caramelul, punem de la început zahărul împreună cu untul. Însă acum am pus întâi zahărul cu merele ca fructele să prindă culoare, iar aroma să fie mai intensă
7
Încingem cuptorul
8
În loc să folosim făină, presărăm pe suprafața de lucru zahăr pudră amestecat cu cacao, apoi punem foietajul peste. Întindem puțin aluatul de foietaj cu facaletul
9
Punem umplutura pe toată suprafața foietajului, dar avem grijă să lăsăm marginile libere. Apoi rulăm ștrudelul și lipim capetele
10
Punem în tavă hârtie pergament și punem cu grijă ștrudelul în tavă, să nu se desprindă. Ar trebui să manevrăm ștrudelul destul de rapid, pentru că umplutura de mere înmoaie aluatul. Ungem ștrudelul cu galbenuș de ou
11
Lăsăm la cuptor aproximativ 30 min. la 180 grade
12
Când foietajul a crescut iar ștrudelul este frumos rumenit, îl scoatem din cuptor și îl lăsăm să se răcorească
13
Servim ștrudelul însoțit de două tipuri de cremă Campus – desert cu brânză de vacă și aromă de fructe, aici am folosit căpșune și banane