Risotto cu pui și sos pesto


Gata în
45 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal
Un risotto cremos și savuros, perfect pentru cei mici.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

Pesto San Fabio
Ulei de măsline San Fabio
Grana Padano San Fabio
1
ceapă
250 g
Orez cu bob rotund
200 ml
vin alb
300 g
piept de pui
1 legătură
mărar
1 legătură
pătrunjel
1
lămâie
Unt

Mod de preparare

1
Tocăm ceapa mărunt.
2
Într-o tigaie punem puțin ulei de măsline la încins.
3
Punem ceapa la călit.
4
Adăugăm o parte din orez peste ceapă.
5
Stingem cu puțin vin.
6
Adăugăm și restul de orez.
7
Separat, punem carnea de pui la fiert.
8
Adăugăm supă de pui peste orez.
9
Radem Grana Padano San Fabio pe partea cea mai fină a răzătorii.
10
Amestecăm din când în când orezul ca să nu se prindă de tigaie.
11
Într-o altă tigaie punem Grana Padano ras la foc mic.
12
Mai adăugăm puțină supă de pui peste orez.
13
Într-un bol punem puțin mărar și puțin pătrunjel.
14
Adăugăm puțin ulei de măsline și puțină zeamă de lămâie.
15
Mai adăugăm puțină supă peste orez.
16
Lăsăm Grana Padano topit să se răcească.
17
Scoatem puiul de la fiert.
18
Condimentăm orezul cu sare și piper.
19
Într-o tigaie punem puțin ulei de măsline.
20
Adăugăm și puțin unt.
21
Tăiem puiul în cubulețe și le punem în tigaie.
22
Condimentăm puiul cu sare și piper.
23
Stropim și cu puțină zeamă de lămâie.
24
Mai adăugăm supă de pui peste orez.
25
Adăugăm Grana Padano ras peste orez.
26
Adăugăm și 3 bucăți de unt peste orez.
27
Adăugăm 3 linguri de pesto peste orez.
28
Punem 2-3 linguri de risotto pe o farfurie.
29
Adăugăm câteva bucățele de pui peste orez.
30
Adăugăm și amestecul de mărar, pătrunjel și zeamă de lămâie.
31
Ornăm cu bucățele de Grana Padano topit.
32
Condimentăm cu sare și piper.