
Prăjitură cu griș și portocale
Mod de preparare
15 minGata în
50 minNivel de dificultate
Categorie
- Desert
Ingrediente pentru
Porții
- 100 gzahăr
- 100 mlulei
- 100 giaurt
- 100 mlsuc de portocale
- 275 ggriș
- 75 gmigdale măcinate
- 7 gpraf de copt
- vanilie
- scorțișoară
- 1ou
- 100 mlSirop: suc de portocale
- 100 gsirop: zahăr
- 3 lingurisirop: apă
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
- 100 gzahăr
- 100 mlulei
- 100 giaurt
- 100 mlsuc de portocale
- 275 ggriș
- 75 gmigdale măcinate
- 7 gpraf de copt
- vanilie
- scorțișoară
- 1ou
- 100 mlSirop: suc de portocale
- 100 gsirop: zahăr
- 3 lingurisirop: apă
Mod de preparare
- accessibility.recipes.cookingstepÎntr-un robot de bucătărie, sau într-un bol, amestecăm cu telul zahărul, uleiul, iaurtul și sucul de portocale
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm apoi grișul, făina de migdale, praful de copt, vanilia, scorțișoara și la sfârșit un ou
- accessibility.recipes.cookingstepTurnăm amestecul într-o tavă cu fundul detașabil și unsă cu unt
- accessibility.recipes.cookingstepCoacem totul la 180 grade timp de 35 minute
- accessibility.recipes.cookingstepImediat ce scoatem prăjitura de la cuptor, pregătim siropul, amestecând într-un vas, la foc mic, 100 g zahăr cu suc de portocale și puțină apă
- accessibility.recipes.cookingstepTurnăm siropul peste prăjitura caldă și servim imediat, cu iaurt alături