Prăjitură cu griș și portocale


Mod de preparare
15 min
Gata în
50 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

100 g
zahăr
100 ml
ulei
100 g
iaurt
100 ml
suc de portocale
275 g
griș
75 g
migdale măcinate
7 g
praf de copt
vanilie
scorțișoară
1
ou
100 ml
Sirop: suc de portocale
100 g
sirop: zahăr
3 linguri
sirop: apă

Mod de preparare

1
Într-un robot de bucătărie, sau într-un bol, amestecăm cu telul zahărul, uleiul, iaurtul și sucul de portocale
2
Adăugăm apoi grișul, făina de migdale, praful de copt, vanilia, scorțișoara și la sfârșit un ou
3
Turnăm amestecul într-o tavă cu fundul detașabil și unsă cu unt
4
Coacem totul la 180 grade timp de 35 minute
5
Imediat ce scoatem prăjitura de la cuptor, pregătim siropul, amestecând într-un vas, la foc mic, 100 g zahăr cu suc de portocale și puțină apă
6
Turnăm siropul peste prăjitura caldă și servim imediat, cu iaurt alături