Pizza margherita


Gata în
30 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal
Cel mai iubit preparat

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

1 kg
făină
0.5 pachet
drojdie proaspătă
200 ml
Lapte
Sare
Zahăr
Roșii cherry
Ulei de măsline
Cimbru
Mozarella proaspătă

Mod de preparare

1
Punem laptele la încălzit.
2
Adăugăm puțină apă.
3
Adăugăm drojdia și presărăm o linguriță de zahăr.
4
Amestecăm cu un tel.
5
Punem făina într-un bol mare.
6
Presărăm puțină sare.
7
Adăugăm o parte din amestecul de lapte și drojdie.
8
Frământăm amestecul de făină, lapte și drojdie.
9
Adăugăm lapte.
10
Încorporăm făină, după nevoie.
11
Într-un bol presărăm puțină făină și punem aluatul.
12
Lăsăm aluatul la crescut, acoperit cu un prosop de bucătărie.
13
Într-o oală punem puțin ulei de măsline și îl incingem.
14
Punem roșiile întregi în uleiul încins.
15
Presărăm puțin zahăr și sare.
16
Adăugăm cimbru.
17
Adăugăm puțină apă si lăsăm să fiarbă.
18
Decojim roșiile confiate.
19
Punem roșiile într-un blender și adăugăm zeama în care au fiert roșiile.
20
Presărăm făină pe blatul de lucru.
21
Împărțim aluatul în două și îl întindem.
22
Încingem cuptorul la temperatură maximă.
23
Întindem hârtie de copt pe tava de cuptor și punem aluatul deasupra.
24
Întindem sosul de roșii deasupra.
25
Adăugăm jumătăți de roșii confiate.
26
Rupem fășii de mozzarella și adăugăm peste aluat.
27
Punem pizza în cuptor și o lăsăm 10 minute.
28
Presărăm puțin cimbru, sare și puțin ulei de măsline.