Orez cu legume la wok


Gata în
30 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal
Azi îți propunem o rețetă de inspirație asiatică, pregătită în wok-ul Vivess, pe care-l găsești numai în PENNY Market

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

300 g
Orez bob lung PENNY
Sare
Coriandru
Susan
Amestec Mexican PENNY
Alune
Usturoi
1
ceapă verde
1
ceapă uscată
Ulei de floarea soarelui
Sos de soia
Tigaie Wok Vivess

Mod de preparare

1
Spălăm orezul în 2-3 ape
2
Punem orezul în apă
3
Măsurăm apa cu degetele
4
Punem orezul la fiert cu puțină sare
5
Îl lăsăm până clocotește, apoi acoperim oala cu un capac și lăsăm orezul să fiarbă la foc mic
6
Prăjim coriandrul în tigaia wok Vivess
7
Punem după coriandrul într-un bol
8
Prăjim și susanul, amestecând continuu
9
Punem după susanul într-un bol
10
Tocăm jumătate din ceapa uscată
11
Tăiem ceapa verde în bucăți mari
12
Curățăm 2 căței de usturoi
13
În wok-ul Vivess punem ulei de floarea soarelui
14
Punem puțină ceapă la călit
15
Sfărâmăm puțin coriandru și îl adăugăm în tigaie, peste ceapă
16
Adăugăm usturoiul întreg și ceapa verde
17
Adăugăm în tigaie 3-4 linguri din amestecul mexican PENNY
18
Punem un strop de oțet și puțin zahăr
19
Condimentăm cu sare și piper
20
Peste legumele din tigaie adăugăm și 3-4 linguri de orez
21
Adăugăm puțin sos de soia și o lingură de susan
22
Sfărâmăm câteva alune
23
Le adăugăm în tigaia wok Vivess
24
Amestecăm continuu
25
La final, adăugăm puțină ceapă verde tocată mărunt și susan
26
Condimentăm cu chilli sau ardei iute proaspăt