- 500 gFrișcă lichidă
- 1 pachetFoi napolitane de la Hanul Boieresc
- 4 buc.Ouă
- 300 gZahăr
- 50 gApă
- 200 gRahat
- Dulceață de coacăze și de gutui cu miez de nucă
- Sortimentație de fructe uscate și deshidratate

Nuga glace
Categorie
- Desert
Ingrediente
- 500 gFrișcă lichidă
- 1 pachetFoi napolitane de la Hanul Boieresc
- 4 buc.Ouă
- 300 gZahăr
- 50 gApă
- 200 gRahat
- Dulceață de coacăze și de gutui cu miez de nucă
- Sortimentație de fructe uscate și deshidratate
Mod de preparare
- accessibility.recipes.cookingstep
Important la această rețetă este ca ouăle să fie la temperatura camerei. Se separă gălbenușul de albuș de la 4 ouă. Se bat albușurile folosind un mixer, presărând și un praf de sare.
- accessibility.recipes.cookingstepÎntr-o ulcică se pun 250g zahăr și 50g apă. Cu ajutorul unui termometru se dă în clocot acest ansamblu până va măsura 115 grade C.
- accessibility.recipes.cookingstep
În momentul acela se va turna fir de sirop peste albuș, cu condiția ca albușul să fie amestecat în acest timp cu ajutorul mixerului. După turnare vom obține o bezea fermă și stabilă.
- accessibility.recipes.cookingstep
Într-un alt bol vom bate frișca astfel încât să obținem vârfuri moi și pufoase. Încorporăm până la omogenizare frișca în bezea cu ajutorul unei spatule de silicon folosind mișcări circulare de jos în sus.
- accessibility.recipes.cookingstep
Rahatul se va taia în cubulețe mici și se va amesteca cu fructele deshidratate sau semințe, iar mai apoi tot acest ansamblu se va amesteca cu bezeaua.
- accessibility.recipes.cookingstep
Totul se va turna într-o formă preferată, fie că este vorba de o formă de chec sau una de tort/tartă. Se va congela peste noapte și se va servi cu foi de napolitană și dulceață de coacăze negre. În cazul în care doriți sa vă bucurați de o nuga glace rapidă, introduceți orice sortiment din nuga Hanul Boieresc la congelator timp de o oră și vă puteți bucura de un desert răcoritor.
Poftă bună!