Nuga glace


Gata în
59 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 500 g
    Frișcă lichidă
  • 1 pachet
    Foi napolitane de la Hanul Boieresc
  • 4 buc.
    Ouă
  • 300 g
    Zahăr
  • 50 g
    Apă
  • 200 g
    Rahat
  • Dulceață de coacăze și de gutui cu miez de nucă
  • Sortimentație de fructe uscate și deshidratate

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep

    Important la această rețetă este ca ouăle să fie la temperatura camerei. Se separă gălbenușul de albuș de la 4 ouă. Se bat albușurile folosind un mixer, presărând și un praf de sare.


  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-o ulcică se pun 250g zahăr și 50g apă. Cu ajutorul unui termometru se dă în clocot acest ansamblu până va măsura 115 grade C.
  3. accessibility.recipes.cookingstep

    În momentul acela se va turna fir de sirop peste albuș, cu condiția ca albușul să fie amestecat în acest timp cu ajutorul mixerului. După turnare vom obține o bezea fermă și stabilă.


  4. accessibility.recipes.cookingstep

    Într-un alt bol vom bate frișca astfel încât să obținem vârfuri moi și pufoase. Încorporăm până la omogenizare frișca în bezea cu ajutorul unei spatule de silicon folosind mișcări circulare de jos în sus.


  5. accessibility.recipes.cookingstep

    Rahatul se va taia în cubulețe mici și se va amesteca cu fructele deshidratate sau semințe, iar mai apoi tot acest ansamblu se va amesteca cu bezeaua.


  6. accessibility.recipes.cookingstep

    Totul se va turna într-o formă preferată, fie că este vorba de o formă de chec sau una de tort/tartă. Se va congela peste noapte și se va servi cu foi de napolitană și dulceață de coacăze negre. În cazul în care doriți sa vă bucurați de o nuga glace rapidă, introduceți orice sortiment din nuga Hanul Boieresc la congelator timp de o oră și vă puteți bucura de un desert răcoritor.

    Poftă bună!