Mucenici moldovenesti însiropați


Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 500 g
    făină (pentru compoziție)
  • Apă călduță (pentru compoziție)
  • Ulei (pentru compoziție)
  • 1
    pliculeț de zahăr vanilat (pentru compoziție)
  • 1
    pliculețe de zahăr vanilat (pentru sirop și decorat)
  • 1
    linguri miere (pentru sirop și decorat)
  • Scorțișoară (pentru sirop și decorat)
  • 150 g
    nucă (pentru sirop și decorat)
  • 100 g
    fulgi de migdale (pentru sirop și decorat)

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecăm făina cu apa călduță, sare și puțin ulei.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Frământăm 10-15 minute
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Lăsăm o oră să se odihnească.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-o tigaie prăjim nucile și fulgii de migdale.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Le sfărâmăm într-un mojar cu pistil.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm zahărul vanilat peste nuci.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem făină pe blat și modelăm fâșii de aluat în formă de opturi.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Pe o tavă punem hârtie de pergament și punem opturile.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Încingem cuptorul la 180 grade
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem mucenicii la copt timp de 20 – 25 minute.
  11. accessibility.recipes.cookingstep
     Îi mai verificăm din când în când.
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    Pregătim siropul într-o crăticioară
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecăm 2 linguri de miere, un pliculeț de zahăr vanilat și apă.
  14. accessibility.recipes.cookingstep
    Scoatem mucenicii din cuptor și îi lăsăm să se înmoaie în sirop.
  15. accessibility.recipes.cookingstep
    Îi tăvălim prin amestecul de nuci și migdale prăjite și pisate
  16. accessibility.recipes.cookingstep
    Presărăm scorțișoară.
  17. accessibility.recipes.cookingstep
    Decorăm cu frunze de mentă proaspătă.