Leftover Mămăligă cu crema de brânză, slăninuță câmpenească și ceafă coaptă la jar


Gata în
30 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal
Ingrediente pentru
 
Porții

  • 200 g
    Malai
  • 500 ml
    Lapte batut
  • 100 g
    Branza de Saveni
  • 100 g
    Slaninuta campeneasca
  • 100 g
    Ceafa coapta la jar
  • 100 g
    Telemea oaie sau vaca
  • 10
    Oua
  • 99 g
    Branza maturarata precum parmesan
  • 200 ml
    Zeama de varza
  • 200 ml
    Soia
  • 1 L
    Smantana de gatit
  • 200 g
    Unt

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 200 g
    Malai
  • 500 ml
    Lapte batut
  • 100 g
    Branza de Saveni
  • 100 g
    Slaninuta campeneasca
  • 100 g
    Ceafa coapta la jar
  • 100 g
    Telemea oaie sau vaca
  • 10
    Oua
  • 99 g
    Branza maturarata precum parmesan
  • 200 ml
    Zeama de varza
  • 200 ml
    Soia
  • 1 L
    Smantana de gatit
  • 200 g
    Unt

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem ulei pe blatul de lucru și modelăm mămăliga în forme mici, apoi o punem la cuptor (180 grade).
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Luăm zeamă de varză și turnăm într-un bol, alături de sos de soia.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-un bol separat adăugăm 4 ouă. Punem gălbenușurile peste mixul de varză cu soia.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem în cuburi slăninuță câmpenească de la Hanul Boieresc și o dăm la rumenit într-o tigaie.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Dăm prin răzătoare brânza maturată din lapte de capră și oaie Hanul Boieresc.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    După ce s-a rumenit, scoatem slăninuța și punem în grăsimea încinsă ceafă la jar și puțină zeamă de varză.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-un bol amestecăm smântână de la Hanul Boieresc și brânză de burduf.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Scoatem mămăliga de la cuptor și tăiem partea rumenită de deasupra, Scoatem miezul de la mămăligă cu lingura și îl punem în tigaie cu puțin ulei rămas din tigaia în care am prăjit ceafa.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm smântână de gătit, apoi telemeaua și brânza maturată.
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecul îl punem în formele scobite de mămăligă și lăsăm un loc în centru pentru gălbenușurile de ou. La final venim cu slăninuța, crusta de mămăligă și crema de smântână cu brânză de burduf.