
Leftover Mămăligă cu crema de brânză, slăninuță câmpenească și ceafă coaptă la jar
Gata în
30 minNivel de dificultate
Categorie
- Fel principal
Ingrediente pentru
Porții
- 200 gMalai
- 500 mlLapte batut
- 100 gBranza de Saveni
- 100 gSlaninuta campeneasca
- 100 gCeafa coapta la jar
- 100 gTelemea oaie sau vaca
- 10Oua
- 99 gBranza maturarata precum parmesan
- 200 mlZeama de varza
- 200 mlSoia
- 1 LSmantana de gatit
- 200 gUnt
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
- 200 gMalai
- 500 mlLapte batut
- 100 gBranza de Saveni
- 100 gSlaninuta campeneasca
- 100 gCeafa coapta la jar
- 100 gTelemea oaie sau vaca
- 10Oua
- 99 gBranza maturarata precum parmesan
- 200 mlZeama de varza
- 200 mlSoia
- 1 LSmantana de gatit
- 200 gUnt
Mod de preparare
- accessibility.recipes.cookingstepPunem ulei pe blatul de lucru și modelăm mămăliga în forme mici, apoi o punem la cuptor (180 grade).
- accessibility.recipes.cookingstepLuăm zeamă de varză și turnăm într-un bol, alături de sos de soia.
- accessibility.recipes.cookingstepÎntr-un bol separat adăugăm 4 ouă. Punem gălbenușurile peste mixul de varză cu soia.
- accessibility.recipes.cookingstepTăiem în cuburi slăninuță câmpenească de la Hanul Boieresc și o dăm la rumenit într-o tigaie.
- accessibility.recipes.cookingstepDăm prin răzătoare brânza maturată din lapte de capră și oaie Hanul Boieresc.
- accessibility.recipes.cookingstepDupă ce s-a rumenit, scoatem slăninuța și punem în grăsimea încinsă ceafă la jar și puțină zeamă de varză.
- accessibility.recipes.cookingstepÎntr-un bol amestecăm smântână de la Hanul Boieresc și brânză de burduf.
- accessibility.recipes.cookingstepScoatem mămăliga de la cuptor și tăiem partea rumenită de deasupra, Scoatem miezul de la mămăligă cu lingura și îl punem în tigaie cu puțin ulei rămas din tigaia în care am prăjit ceafa.
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm smântână de gătit, apoi telemeaua și brânza maturată.
- accessibility.recipes.cookingstepAmestecul îl punem în formele scobite de mămăligă și lăsăm un loc în centru pentru gălbenușurile de ou. La final venim cu slăninuța, crusta de mămăligă și crema de smântână cu brânză de burduf.