KEBAB


Gata în
29 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1 kg
    Mușchiuleț de pui Hanul Boieresc
  • 400 ml
    Iaurt grecesc
  • 500 g
    Ceapă roșie
  • 3 buc.
    Lămâie
  • 200 g
    Ardei iute
  • 500 g
    Roșii de grădină
  • 300 g
    Castraveți murați

Mix condimente
  • piper negru măcinat
  • boia ardei dulce
  • chimion pudră
  • coriandru pudră
  • ienibahar pudră
  • nucșoară pudră
  • scorțișoară pudră
  • ghimbir pudră
  • turmeric pudră
  • sare fină

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Facem un blend din toate condimentele de mai sus în funcție de gustul fiecăruia, însă cel mai simplu este să puneți în cantități egale toate ingredientele (câte 2g). Apoi se amestecă cu iaurtul pana ce obtineți o consistență omogenă.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Muschiulețul de pui se va marina cu iaurtul aromatizat preț de 30 de minute la frigider, bine acoperit cu folie alimentară sau direct într-o pungă alimentară, pentru a-l putea masa și amesteca cu ușurință.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    După această perioadă de marinare veți încălzi pe foc o tigaie sau oală de fontă cu puțin ulei. Îndată ce va fi încins uleiul puteți prăji ușor la temperatură medie puiul obținând astfel o textură crocantă la exterior și suculentă la interior.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Ce toppinguri folosim? Ceapă roșie 500g Sumac 5g Lămâie 3 buc Un praf de sare Cum le pregătim? Ceapa se taie julienne și se freaca între degete cu sare. Lămâile se storc de suc, urmând ca acesta să se amestece cu ceapa, dar și cu sumacul. Se lasă 15 minute la marinat. Ardeiul iute 200g se taie rondele fine. Roșiile de grădină 500g se taie felii subțiri. Castraveții murați 300g se taie fie rondele, fie bastonașe. Menta fresh se amestecă cu puțin iaurt rămas, și eventual cu un cațel strivit de usturoi. La salata verde (iceberg) se rup frunzele. Cartofi se spală bine și se taie cât mai subțiri cu putință, astfel încat să îi gătiti la disc în ulei încins. Să nu uităm de lipie! Folosim lipie libaneză, cam 8buc. Lipia se încălzește la foc și apoi se unge cu iaurtul aromatizat. Se pune puiul și se aromatizează după plăcere folosind toppingurile existente. Se rulează și se strange cu o folie de aluminiu pentru a se putea încălzi/rumeni pe foc.