Gulaș în stil unguresc


Mod de preparare
30 min
Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

600 g
carne de porc
2
cartofi
2
morcovi
2
cepe medii
1
conserva cu roșii întregi decojite
500 ml
supă clară de pui
cimbru uscat
foi de dafin
boia
ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

1
Tăiem carnea în bucăți mari
2
Punem uleiul la încins într-un ceaun din fontă
3
Punem bucățile de carne peste care am presărat puțină boia la rumenit. După ce s-au rumenit scoatem carnea din ceaun și o presărăm cu sare și piper
4
Curățăm cepele, le tocăm mai mare și le punem la călit în ceaun, în același ulei în care am rumenit carnea. Presărăm și puțină boia
5
Adăugăm roșiile din conservă în ceaun, peste ceapă și nu aruncăm conserva
6
Pregătim un buchet dintr-o legătură de pătrunjel, cimbru și câteva foi de dafin și îl punem în ceaun, peste ceapa călită și roșii
7
Adăugăm și carnea rumenită
8
Clătim conserva cu puțină supă de pui și turnăm în ceaun. Adăugăm și restul supei. Dacă scade, mai putem adăuga apă
9
Curățăm și adăugam întâi morcovii tăiați în bucăți mai mari. Lăsăm să fiarbă 10 minute
10
Curățăm cartofii și îi tăiem în bucăți mari. Îi punem la fiert peste restul ingredientelor, în ceaun
11
Punem capacul și băgăm ceaunul la cuptor pentru 30 minute
12
Scotem ceaunul din cuptor, scoatem buchetul de condimente