Ghiveci de legume aromate


Gata în
50 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

foietaj PENNY
piept de pui Hanul Boieresc
Smântână de gătit
ceapă
brânză sărată tartinabilă
cimbru proaspăt
foi de dafin
roșii
vinete
dovlecel
ardei capia / gogoșari
Grana Padano San Fabio
sare
piper
ulei de floarea soarelui PENNY
lapte BONI
telemea proaspătă Hanul Boieresc
bacon
ouă
vin

Mod de preparare

1
Într-o tigaie rumenim puiul tăiat cubulețe
2
Peste pui adăugăm jumătate de ceapă și le rumenim impreună
3
Tăiem baconul și îl rumenim împreună cu puiul și ceapa
4
Într-un bol punem 2 linguri de brânză cremoasă și 100 gr. de brânză telemea proaspată
5
Peste pui, adăugăm smântână lichidă și lăsăm să se îngroașe puțin
6
Condimentăm cu sare și piper
7
Peste brânză spargem un ou și amestecăm
8
Lăsăm puiul să se răcească puțin
9
Într-o tavă rotundă, punem foietaj-ul
10
Îl înțepăm cu o furculiță
11
Punem peste pui amestecul de brânză și ou
12
Răsturnăm amestecul în tavă și îl punem la cuptor pentru 30 de minute
13
Tăiem dovlecelul și îl călim într-o tigaie pe o parte, cu cimbru, foaie de dafin, sare și piper
14
Ceapa o tăiem cubulețe mari și o rumenim separat, în aceeași tigaie
15
Adaugăm sare, piper și puțin cimbru
16
Adăugăm puțin vin și 1 lingură de oțet
17
Adăugăm și un cațel de usturoi
18
Gogoșarii îi tăiem bucăți mari și îi rumenim în tigaie cu puțin usturoi și puțină apă
19
Roșiile le tăiem pe jumătate și le rumenim în tigaie
20
Vinetele, la fel, le tăiem cubulețe și le rumenim
21
Adăugăm legumele trase în tigaie în tava cu tarta
22
La final, adăugăm câteva frunze de pătrunjel și parmezanul tăiat fâșii subțiri