Cremă de zăhar ars cu fistic


Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1
    portocală
  • 1
    lămâie
  • 180 g
    zahăr pudră
  • 300 g
    ricotta
  • 150 g
    mascarpone
  • vanilie proaspăt
  • 2
    ouă
  • unt
  • fistic

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Radem coaja de la o portocală și de la o lămâie
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Stoarcem zeama de la o portocală
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Stoarcem zeama de la o lămâie
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem o portocală în bucățele
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecăm ricotta cu mascarpone
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm 70g zahăr
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm coaja de lămâie și portocală
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm vanilie
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecăm până se omogenizează
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm 2 ouă întregi și amestecăm compoziția
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecăm bine cu un tel
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    Ungem formele cu unt
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    Turnăm compoziția în forme
  14. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem formele la cuptor timp de 30 min, la 150 grade
  15. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem 110 g de zahăr într-o cratiță, la topit
  16. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecăm cu un tel
  17. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm zeamă de portocală și puțină zeamă de lămâie
  18. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm puțină apă și amestecăm
  19. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem și tija de vanilie ca să aromatizăm caramelul
  20. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem bucățile de portocală și le lăsăm puțin să fiarbă în sosul de zahăr
  21. accessibility.recipes.cookingstep
    Scoatem bucățile de portocală
  22. accessibility.recipes.cookingstep
    Luăm sosul de pe foc
  23. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm o lingură de un peste sosul de zahăr și amestecăm
  24. accessibility.recipes.cookingstep
    Lăsăm să se răcească
  25. accessibility.recipes.cookingstep
    Scoatem formele de la cuptor
  26. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm sirop de zahăr
  27. accessibility.recipes.cookingstep
    Ornăm cu bucățile de portocală
  28. accessibility.recipes.cookingstep
    Curățăm fisticul și îl sfărâmăm
  29. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm fisticul peste crema caramel