Ciulama de pui


Gata în
20 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal
Azi pregătim o altfel de rețetă de ciulama de pui cu mămăligă a la Nicolai Tand! Parol, că te vei linge pe degete!

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

4 bucăti
pui
1
ceapă
Usturoi
Ciuperci champinion
500 ml
Smântană lichidă
Lâmâie
Ulei de floarea soarelui
Mălai
Unt
Muștar
Pătrunjel
Cimbru
Vin alb

Mod de preparare

1
Punem apă la fiert pentru mămăligă, adăugăm puțină sare.
2
Adăugăm mălaiul și amestecăm cu un tel.
3
Adăugăm o lingură de unt.
4
Lăsăm să fiarbă până se desprinde de pe fundul oalei.
5
Punem puțin ulei într-o tavă, răsturnăm mamaliga și o întindem.
6
Punem pieptul de pui la marinat cu piper, sare, ulei și zeamă de lamâie.
7
Tocăm ceapa mărunt.
8
Tocăm un cățel de usturoi.
9
Punem uleiul la încins.
10
Prăjim câteva fire de pătrunjel.
11
Punem ulei la încins într-un ceaun.
12
Punem pieptul de pui la prăjit.
13
Tăiem ciupercile în jumătăți le adăugăm în ceaun, peste carne.
14
Adăugăm și ceapa și usturoiul tăiate.
15
Adăugăm puțin vin alb.
16
Adăugăm o lingură de muștar.
17
Adăugăm smântâna lichidă.
18
Lăsăm să fiarbă până scade sosul.
19
Într-o tigaie punem puțin ulei și presărăm cimbru.
20
Tăiem mamaliga și o punem la prăjit.
21
Punem pe farfurie pui, câteva ciuperci și mamaliga prăjită.
22
Adăugăm un fir de pătrunjel prăjit.
23
Condimentăm cu sare și piper.