Chiftele de post


Mod de preparare
20 min
Gata în
50 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 100 g
    orez
  • 1 legătură
    pătrunjel proaspăt
  • 3 căței
    usturoi
  • 1
    dovlecel
  • 1
    ceapă
  • 4
    cartofi
  • pesmet
  • 700 ml
    sos de roșii
  • foi de dafin
  • boia iute

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Tocăm mărunt o jumătate de ceapă și o punem la călit în ulei
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm doi căței de usturoi rași
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm și dovlecelul ras
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Spalăm orezul de două ori și îl punem la fiert
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Curățăm cartofii și îi punem la fiert
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Cand a fiert orezul si devine cleios strecurăm într-un bol și îl lasam deoparte
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Tocăm pătrunjelul mărunt
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm dovlecel ras călit
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Peste compoziție adăugăm puțin pesmet cât să se lege compoziția
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm o mână de orez si amestecăm
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Pentru sos, punem puțin ulei în cratiță
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    Tocăm mărunt cealaltă jumătate de ceapă și o punem la călit
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm și doi căței de usturoi dați pe răzătoare și punem la călit împreună cu ceapa
  14. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm sosul de roșii
  15. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm foile de dafin, puțin zahăr, cozile de la pătrunjel, sare și piper și lăsăm să fiarbă
  16. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm și puțină boia iute
  17. accessibility.recipes.cookingstep
    Strecurăm cartofii și îi sfărâmăm cu furculița
  18. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm cartofii peste compoziția de dovlecel și amestecăm
  19. accessibility.recipes.cookingstep
    Modelăm chiftelele
  20. accessibility.recipes.cookingstep
    Presărăm pesmet este chiftele
  21. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-o tigaie punem ulei la încins și prăjim chiftelele
  22. accessibility.recipes.cookingstep
    Le scoatem pe un prosop de hârtie pentru a elimina surplusul de ulei
  23. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem sos în farfurie, adăugăm 3 chifteluțe
  24. accessibility.recipes.cookingstep
    Presărăm pesmet deasupra, adăugăm pătrunjel, sare și puțin ulei