
Turte Gătite pe Plită și Piept De Pui La Jar
Gata în
120 minNivel de dificultate
Categorie
- Fel principal
Ingrediente pentru
Porții
- 2 kgPiept de pui Hanul Boieresc
- 2 kgFăina Hanul Boieresc
- 50 gDrojdie
- 1 kgSare grunjoasă
- 100 gAmidon
- 100 gVin alb
- 300 gCeapă roșie
- 2 leg.Ceapă verde
- 500 gIaurt Hanul Boieresc
- 50 gSumac
- 1 leg.Mentă
- 1 leg.Leuștean
- 1 leg.Mărar
- 1 leg.Pătrunjel
- 1 buc.Castravete
- 1 kgRoșii
- 1 căpățânăUsturoi
- 1 lUlei de floarea soarelui
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
- 2 kgPiept de pui Hanul Boieresc
- 2 kgFăina Hanul Boieresc
- 50 gDrojdie
- 1 kgSare grunjoasă
- 100 gAmidon
- 100 gVin alb
- 300 gCeapă roșie
- 2 leg.Ceapă verde
- 500 gIaurt Hanul Boieresc
- 50 gSumac
- 1 leg.Mentă
- 1 leg.Leuștean
- 1 leg.Mărar
- 1 leg.Pătrunjel
- 1 buc.Castravete
- 1 kgRoșii
- 1 căpățânăUsturoi
- 1 lUlei de floarea soarelui
Mod de preparare
- accessibility.recipes.cookingstepAmestecăm 500 g de făină, 250 ml de apă, 20 g de drojdie și un praf de sare, apoi frământăm timp de 5-10 minute.
- accessibility.recipes.cookingstepLăsăm aluatul să se odihnească la temperatura camerei sau, dacă e cald, îl punem în frigider.
- accessibility.recipes.cookingstepDupă 20 de minute, porționăm aluatul, îl aplatizăm și îl întindem cu sucitorul.
- accessibility.recipes.cookingstepUngem discul cu ulei și punem turtele pe margini, gătindu-le la foc mediu.
- accessibility.recipes.cookingstepCoacem turtele 15-20 de minute, întorcându-le la fiecare 3-4 minute.
- accessibility.recipes.cookingstepPregătim salata amestecând ceapă roșie, castraveți, morcovi, pătrunjel, leuștean și mărar cu dressing de ulei de măsline, lămâie, sare, piper și oțet.
- accessibility.recipes.cookingstepPreparăm sosul din iaurt, castravete, usturoi, mentă, sare, piper și ulei de măsline, apoi îl lăsăm la rece.
- accessibility.recipes.cookingstepMarinăm pieptul de pui dezosat în iaurt, sare, piper, boia, sumac, amidon și vin alb,timp de 30 de minute.
- accessibility.recipes.cookingstepGătim pieptul de pui pe disc cu ulei, câte 3-4 minute pe fiecare parte, până se rumenește.
- accessibility.recipes.cookingstepAsamblăm sandvișul: tăiem turta în jumătate, ungem cu sos de iaurt, adăugăm o felie de roșie, carnea și salata, apoi punem capacul. Poftă bună!