Turte Gătite pe Plită și Piept De Pui La Jar


Gata în
120 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal
Ingrediente pentru
 
Porții

  • 2 kg
    Piept de pui Hanul Boieresc
  • 2 kg
    Făina Hanul Boieresc
  • 50 g
    Drojdie
  • 1 kg
    Sare grunjoasă
  • 100 g
    Amidon
  • 100 g
    Vin alb
  • 300 g
    Ceapă roșie
  • 2 leg.
    Ceapă verde
  • 500 g
    Iaurt Hanul Boieresc
  • 50 g
    Sumac
  • 1 leg.
    Mentă
  • 1 leg.
    Leuștean
  • 1 leg.
    Mărar
  • 1 leg.
    Pătrunjel
  • 1 buc.
    Castravete
  • 1 kg
    Roșii
  • 1 căpățână
    Usturoi
  • 1 l
    Ulei de floarea soarelui

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 2 kg
    Piept de pui Hanul Boieresc
  • 2 kg
    Făina Hanul Boieresc
  • 50 g
    Drojdie
  • 1 kg
    Sare grunjoasă
  • 100 g
    Amidon
  • 100 g
    Vin alb
  • 300 g
    Ceapă roșie
  • 2 leg.
    Ceapă verde
  • 500 g
    Iaurt Hanul Boieresc
  • 50 g
    Sumac
  • 1 leg.
    Mentă
  • 1 leg.
    Leuștean
  • 1 leg.
    Mărar
  • 1 leg.
    Pătrunjel
  • 1 buc.
    Castravete
  • 1 kg
    Roșii
  • 1 căpățână
    Usturoi
  • 1 l
    Ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecăm 500 g de făină, 250 ml de apă, 20 g de drojdie și un praf de sare, apoi frământăm timp de 5-10 minute.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Lăsăm aluatul să se odihnească la temperatura camerei sau, dacă e cald, îl punem în frigider.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    După 20 de minute, porționăm aluatul, îl aplatizăm și îl întindem cu sucitorul.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Ungem discul cu ulei și punem turtele pe margini, gătindu-le la foc mediu.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Coacem turtele 15-20 de minute, întorcându-le la fiecare 3-4 minute.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Pregătim salata amestecând ceapă roșie, castraveți, morcovi, pătrunjel, leuștean și mărar cu dressing de ulei de măsline, lămâie, sare, piper și oțet.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Preparăm sosul din iaurt, castravete, usturoi, mentă, sare, piper și ulei de măsline, apoi îl lăsăm la rece.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Marinăm pieptul de pui dezosat în iaurt, sare, piper, boia, sumac, amidon și vin alb,timp de 30 de minute.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Gătim pieptul de pui pe disc cu ulei, câte 3-4 minute pe fiecare parte, până se rumenește.
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Asamblăm sandvișul: tăiem turta în jumătate, ungem cu sos de iaurt, adăugăm o felie de roșie, carnea și salata, apoi punem capacul. Poftă bună!