Tiramisu


Gata în
30 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert
Desertul pe care nimeni nu îl poate refuza

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 4
    ouă
  • 300 g
    zahăr
  • Vanilie
  • 500 ml
    cafea
  • Esență de rom
  • 250 g
    mascarpone
  • Jumătate de tabletă de ciocolată albă
  • Pișcoturi
  • Cacao

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem apa la fiert.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Strecurăm cafeaua peste apa clocotită.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Oprim focul, acoperim oala și lăsăm cafeaua să se infuzeze.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Separăm albușurile de gălbenușuri.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm 150 g de zahăr peste albușuri și restul de 150 g peste gălbenușuri.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Batem albușurile spumă și le lăsăm la frigider.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Frecăm gălbenușurile cu zahăr și adăugăm puțină esență de rom.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecăm până se topește zahărul.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm mascarpone și amestecăm.
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Radem ciocolata albă peste gălbenușurile amestecate cu mascarpone.
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Mai batem puțin albușurile scoase de la frigider.
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    Încorporăm încet albușurile în amestecul de gălbenușuri cu mascarpone.
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    Turnăm cafeaua într-un vas mai lat.
  14. accessibility.recipes.cookingstep
    Înmuiem pișcoturile în cafea.
  15. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-un vas transparent punem un rând de pișcoturi și le tasăm ușor.
  16. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm crema peste pișcoturi.
  17. accessibility.recipes.cookingstep
    Mai adăugăm un rând de pișcoturi înmuiate în cafea.
  18. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm încă un strat de cremă.
  19. accessibility.recipes.cookingstep
    Presărăm cacao deasupra și radem ciocolata albă.