Supă cremă de lobodă


Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Supe și ciorbe

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 4
    napi
  • 3 legături
    leurdă
  • 3 legături
    lobodă
  • kaizer Hanul Boieresc
  • 150 g
    brânză de burduf
  • 150 g
    telemea de oaie
  • boia
  • piper
  • 2
    ouă
  • 0.5
    ceapă
  • 1
    aluat de plăcintă congelat
  • semințe de susan alb
  • 50 g
    unt
  • ulei de măsline

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Curățăm 3-4 napi
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Îi tăiem în bucățele și îi punem la fiert
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Curățăm rădăcinile de la lobodă
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem cozile de la leurdă
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecăm brânza de burduf, brânza telemea
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Condimentăm cu boia
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Strivim cu ajutorul unei furculițe
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Condimentăm cu piper
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecăm un ou
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecăm până se formează o pastă
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem loboda la fiert în apă clocotită
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    O scoatem din oală într-un vas cu apă rece
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem leurda la fiert
  14. accessibility.recipes.cookingstep
    O scoatem într-un vas cu apă rece
  15. accessibility.recipes.cookingstep
    Tocăm ceapa mărunt
  16. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-o oală punem ulei de măsline și adăugăm ceapa
  17. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm câteva frunze de leurdă și de lobodă
  18. accessibility.recipes.cookingstep
    Păstrăm câteva fire de leurdă și de lobodă pentru decor și le tocăm mărunt
  19. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm peste ceapa călită puțină apă de la napi
  20. accessibility.recipes.cookingstep
    Condimentăm cu sare și piper
  21. accessibility.recipes.cookingstep
    Separăm un albuș de gălbenuș
  22. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecăm gălbenușul cu puțină apă
  23. accessibility.recipes.cookingstep
    Condimentăm cu sare și un vârf de linguriță de zahăr
  24. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecăm bine și mai adăugăm puțină apă
  25. accessibility.recipes.cookingstep
    Pe o foaie de aluat punem amestecul de brânză și după rulăm foaia
  26. accessibility.recipes.cookingstep
    Ungem foile cu oul bătut cu apă
  27. accessibility.recipes.cookingstep
    Presărăm semințe de susan
  28. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem grisinele într-o tigaie cu ulei și le prăjim
  29. accessibility.recipes.cookingstep
    Scoatem grisinele pe un șervet de hârtie
  30. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem amestecul de ceapă, leurdă și lobodă în blender și amestecăm
  31. accessibility.recipes.cookingstep
    Separat punem napii în blender, adăugăm untul, condimentăm cu sare
  32. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm din apa în care au fiert napii și amestecăm
  33. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-un bol turnăm o parte din supa de napi și amestecăm cu o parte din amestecul de ceapă, leurdă și lobodă
  34. accessibility.recipes.cookingstep
    Turnăm amestecul într-un castron
  35. accessibility.recipes.cookingstep
    Ornăm cu câteva frunze de lobodă și leurdă
  36. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem kaizerul în felii foarte subțiri
  37. accessibility.recipes.cookingstep
    Ornăm supa cu feliuțe de kaizer
  38. accessibility.recipes.cookingstep
    Servim împreună cu două grisine