Ciorbă de pește cu verdețuri


Mod de preparare
30 min
Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Supe și ciorbe
Ingrediente pentru
 
Porții

  • 2 buc
    cod
  • 2 buc
    somon
  • 2 buc
    merluciu
  • 1 l
    borș
  • 4
    cepe medii
  • 2
    căței de usturoi
  • 4
    cartofi
  • 2
    ardei grași
  • 50 g
    orez
  • 1
    conservă de sardine
  • 1 fir
    praz
  • leuștean uscat
  • leuștean proaspăt
  • 1 legătură
    pătrunjel proaspăt

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 2 buc
    cod
  • 2 buc
    somon
  • 2 buc
    merluciu
  • 1 l
    borș
  • 4
    cepe medii
  • 2
    căței de usturoi
  • 4
    cartofi
  • 2
    ardei grași
  • 50 g
    orez
  • 1
    conservă de sardine
  • 1 fir
    praz
  • leuștean uscat
  • leuștean proaspăt
  • 1 legătură
    pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem puțin ulei în oala în care vom prepara ciorba și o punem pe foc
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Spălăm orezul și îl punem la călit în uleiul încins
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm și ceapa tăiată mai mare
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Tocăm un fir de praz și îl adăugăm peste celelalte ingrediente
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm sardinele din conservă, lăsăm puțin să se amestece aromele
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm un cățel de usturoi zdrobit
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm apă ca să acoperim ingredientele
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Curățăm cartofii și îi lăsăm în apă ca să nu oxideze
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Taiem ardeii și îi punem la fiert în oală
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Strecurăm supa de sardine după ce a fiert
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    În zeama de la supă adăugăm bucățile de pește cu tot cu piele, dar fară solzi
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    Curățăm legumele și le tăiem în bucăți mai mari
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    Curățăm 3 cepe și le tăiem în bucăți mai mari
  14. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm un cățel de usturoi sfărâmat, leușteanul uscat și leușteanul proaspăt
  15. accessibility.recipes.cookingstep
    Legăm cu folie o legătură de pătrunjel cu câteva fire de leuștean și o punem în oală
  16. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm legumele la fiert în oală
  17. accessibility.recipes.cookingstep
    După ce a fiert peștele și se desface, îl scoatem deoparte și lăsăm legumele la fiert
  18. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm borșul și lăsăm să fiarbă aproximativ 20-25min
  19. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm sare și piper