Supă cremă de lobodă


Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Supe și ciorbe

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

4
napi
3 legături
leurdă
3 legături
lobodă
kaizer Hanul Boieresc
150 g
brânză de burduf
150 g
telemea de oaie
boia
piper
2
ouă
0.5
ceapă
1
aluat de plăcintă congelat
semințe de susan alb
50 g
unt
ulei de măsline

Mod de preparare

1
Curățăm 3-4 napi
2
Îi tăiem în bucățele și îi punem la fiert
3
Curățăm rădăcinile de la lobodă
4
Tăiem cozile de la leurdă
5
Amestecăm brânza de burduf, brânza telemea
6
Condimentăm cu boia
7
Strivim cu ajutorul unei furculițe
8
Condimentăm cu piper
9
Amestecăm un ou
10
Amestecăm până se formează o pastă
11
Punem loboda la fiert în apă clocotită
12
O scoatem din oală într-un vas cu apă rece
13
Punem leurda la fiert
14
O scoatem într-un vas cu apă rece
15
Tocăm ceapa mărunt
16
Într-o oală punem ulei de măsline și adăugăm ceapa
17
Adăugăm câteva frunze de leurdă și de lobodă
18
Păstrăm câteva fire de leurdă și de lobodă pentru decor și le tocăm mărunt
19
Adăugăm peste ceapa călită puțină apă de la napi
20
Condimentăm cu sare și piper
21
Separăm un albuș de gălbenuș
22
Amestecăm gălbenușul cu puțină apă
23
Condimentăm cu sare și un vârf de linguriță de zahăr
24
Amestecăm bine și mai adăugăm puțină apă
25
Pe o foaie de aluat punem amestecul de brânză și după rulăm foaia
26
Ungem foile cu oul bătut cu apă
27
Presărăm semințe de susan
28
Punem grisinele într-o tigaie cu ulei și le prăjim
29
Scoatem grisinele pe un șervet de hârtie
30
Punem amestecul de ceapă, leurdă și lobodă în blender și amestecăm
31
Separat punem napii în blender, adăugăm untul, condimentăm cu sare
32
Adăugăm din apa în care au fiert napii și amestecăm
33
Într-un bol turnăm o parte din supa de napi și amestecăm cu o parte din amestecul de ceapă, leurdă și lobodă
34
Turnăm amestecul într-un castron
35
Ornăm cu câteva frunze de lobodă și leurdă
36
Tăiem kaizerul în felii foarte subțiri
37
Ornăm supa cu feliuțe de kaizer
38
Servim împreună cu două grisine