Supă cremă de ciuperci


Mod de preparare
25 min
Gata în
50 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Supe și ciorbe

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

6
ciuperci medii
smântână vegetală
1 legătură
pătrunjel
1 buc.
conopidă
1 buc
ceapă
1 buc
țelină
1
sfeclă
ulei de măsline

Mod de preparare

1
Tăiem țelina în bucăți mari
2
Curățăm o ceapa și o tăiem în jumătăți
3
Tăiem 3 straturi de folie de aluminiu
4
Punem țelina, ceapa, cățeii de usturoi cu tot cu coajă, câteva flori de conopidă, 2 crenguțe de cimbru, sare și piper
5
Strângem folia de aluminiu bine, astfel încât să nu iasă aburii deloc
6
Curățăm sfecla și o tăiem în bucăți mari
7
Pe o folie de aluminiu punem bucățile de sfeclă, ulei de măsline, sare, piper și cimbru. Împachetăm folia de aluminiu
8
Punem legumele la cuptor timp de 25 minute
9
Curățăm ciupercile și le tăiem în sferturi
10
Curățăm cea de-a doua ceapă și o tocăm mărunt
11
Într-o crăticioară punem la încins puțin ulei de măsline
12
Călim ciupercile în ulei de măsline și lăsăm pe foc până lasă zeamă
13
Adăugăm și ceapa tăiată mărunt
14
Punem sare și piper
15
Amestecăm și așteptăm să se mai evapore zeama
16
Adăugăm smântâna lichidă
17
Punem tot amestecul în blender și le pasăm
18
Răsturnăm crema înapoi în crăticioară și lăsăm să fiarbă la foc mic
19
Scoatem și legumele din cuptor
20
Punem crema de ciuperci într-o farfurie adâncă și punem deasupra bucățele de legume coapte
21
Ornăm cu pătrunjel tăiat mărunt