Pulpă de curcan la cuptor cu orez


Gata în
80 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal
Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1
    pulpă superioară de curcan
  • 200 g
    orez
  • 2 bucăți
    ceapă albă
  • 100 g
    Grana Padano
  • 100 g
    unt
  • ceapă verde
  • pătrunjel
  • mărar
  • usturoi
  • ulei de măsline
  • vin alb
  • 2 linguri
    mazăre
  • zeamă de lămâie

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1
    pulpă superioară de curcan
  • 200 g
    orez
  • 2 bucăți
    ceapă albă
  • 100 g
    Grana Padano
  • 100 g
    unt
  • ceapă verde
  • pătrunjel
  • mărar
  • usturoi
  • ulei de măsline
  • vin alb
  • 2 linguri
    mazăre
  • zeamă de lămâie

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Începem cu ce băgăm la cuptor. Punem pulpa de curcan în tavă. Desprindem pielea de carne si facem un fel de buzunar în care îndesăm unt moale
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Presăm 2 căței de usturoi și îi îndesăm sub pielea curcanului. Punem ulei de măsline deasupra. Condimentăm cu sare și piper
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Curățăm o ceapă albă, o tocăm mai grosier și o punem în tavă pe lângă pulpa de curcan. Mai curățăm un cățel de usturoi și îl punem și pe el în tavă
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm vin alb. Punem și apă, astfel carnea va fi mai suculentă
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Lăsăm la cuptor aproximativ 40 minute la 180 grade, depinde și de cât de mare este pulpa de curcan
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem într-o cratiță puțin ulei de măsline, puțin unt și când s-a topit untul, punem o ceapă albă tocată foarte mărunt. - Amestecăm cu grijă la foc mic, să nu se ardă deloc ceapa
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm și mazărea crudă, amestecăm, apoi adăugam și orezul. Măcinăm piper proaspăt
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Nu punem sare încă, pentru că vom folosi Grana Padano, o brânză veche suficient de sărată. Dacă la final simțim că mai este nevoie de sare, mai punem atunci
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecăm cu grijă
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Stingem cu puțin vin alb. Adăugăm treptat câte puțină apă și amestecăm în Când scade apa mai adăugăm. de calitate. O cratiță bună, pe fundul căreia nu se lipesc ingredientele, este binevenită
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Dacă punem apa treptat, orezul devine foarte cremos. Tot punem apă până se umflă orezul. Punem puțină sare
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    Între timp ne mai uităm și în cuptor și dacă observăm că mai scade apa la curcan, mai adăugăm pe parcurs
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    Stând lângă cratița la foc încet, pregătim verdețurile. Luăm un bol cu cuburi de gheață, punem apă rece și cu foarfeca tăiem cozile de ceapă verde, pătrunjelul (doar vârfurile), mărarul. La gheață își vor păstra culoarea proaspătă
  14. accessibility.recipes.cookingstep
    Luăm un șervețel de hârtie pe care îl punem deasupra bolului și îl îmbibăm în apă, va proteja și mai bine verdețurile
  15. accessibility.recipes.cookingstep
    Gustăm orezul dacă s-a fiert. Testăm bobul de orez, dacă se sfărâmă atunci înseamnă că încă nu este gata
  16. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm unt la temperatura camerei și încorporăm
  17. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm Grana Padano ras în timp ce amestecăm continuu.
  18. accessibility.recipes.cookingstep
    Scoatem verdeața din apă și o scurgem pe un șervețel
  19. accessibility.recipes.cookingstep
    Stoarcem peste  verdeață zeama de lămâie și punem puțin ulei de măsline
  20. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecăm și condimentăm cu sare și piper
  21. accessibility.recipes.cookingstep
    Feliem pulpa de curcan
  22. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem orezul în farfurie, apoi carnea de curcan peste orez. Condimentăm cu sare și piper, apoi adăugăm ceapa caramelizată, iar deasupra presărăm verdeața proaspătă