
Pulpă de curcan la cuptor cu orez
Gata în
80 minNivel de dificultate
Categorie
- Fel principal
Ingrediente pentru
Porții
- 1pulpă superioară de curcan
- 200 gorez
- 2 bucățiceapă albă
- 100 gGrana Padano
- 100 gunt
- ceapă verde
- pătrunjel
- mărar
- usturoi
- ulei de măsline
- vin alb
- 2 lingurimazăre
- zeamă de lămâie
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
- 1pulpă superioară de curcan
- 200 gorez
- 2 bucățiceapă albă
- 100 gGrana Padano
- 100 gunt
- ceapă verde
- pătrunjel
- mărar
- usturoi
- ulei de măsline
- vin alb
- 2 lingurimazăre
- zeamă de lămâie
Mod de preparare
- accessibility.recipes.cookingstepÎncepem cu ce băgăm la cuptor. Punem pulpa de curcan în tavă. Desprindem pielea de carne si facem un fel de buzunar în care îndesăm unt moale
- accessibility.recipes.cookingstepPresăm 2 căței de usturoi și îi îndesăm sub pielea curcanului. Punem ulei de măsline deasupra. Condimentăm cu sare și piper
- accessibility.recipes.cookingstepCurățăm o ceapă albă, o tocăm mai grosier și o punem în tavă pe lângă pulpa de curcan. Mai curățăm un cățel de usturoi și îl punem și pe el în tavă
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm vin alb. Punem și apă, astfel carnea va fi mai suculentă
- accessibility.recipes.cookingstepLăsăm la cuptor aproximativ 40 minute la 180 grade, depinde și de cât de mare este pulpa de curcan
- accessibility.recipes.cookingstepPunem într-o cratiță puțin ulei de măsline, puțin unt și când s-a topit untul, punem o ceapă albă tocată foarte mărunt. - Amestecăm cu grijă la foc mic, să nu se ardă deloc ceapa
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm și mazărea crudă, amestecăm, apoi adăugam și orezul. Măcinăm piper proaspăt
- accessibility.recipes.cookingstepNu punem sare încă, pentru că vom folosi Grana Padano, o brânză veche suficient de sărată. Dacă la final simțim că mai este nevoie de sare, mai punem atunci
- accessibility.recipes.cookingstepAmestecăm cu grijă
- accessibility.recipes.cookingstepStingem cu puțin vin alb. Adăugăm treptat câte puțină apă și amestecăm în Când scade apa mai adăugăm. de calitate. O cratiță bună, pe fundul căreia nu se lipesc ingredientele, este binevenită
- accessibility.recipes.cookingstepDacă punem apa treptat, orezul devine foarte cremos. Tot punem apă până se umflă orezul. Punem puțină sare
- accessibility.recipes.cookingstepÎntre timp ne mai uităm și în cuptor și dacă observăm că mai scade apa la curcan, mai adăugăm pe parcurs
- accessibility.recipes.cookingstepStând lângă cratița la foc încet, pregătim verdețurile. Luăm un bol cu cuburi de gheață, punem apă rece și cu foarfeca tăiem cozile de ceapă verde, pătrunjelul (doar vârfurile), mărarul. La gheață își vor păstra culoarea proaspătă
- accessibility.recipes.cookingstepLuăm un șervețel de hârtie pe care îl punem deasupra bolului și îl îmbibăm în apă, va proteja și mai bine verdețurile
- accessibility.recipes.cookingstepGustăm orezul dacă s-a fiert. Testăm bobul de orez, dacă se sfărâmă atunci înseamnă că încă nu este gata
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm unt la temperatura camerei și încorporăm
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm Grana Padano ras în timp ce amestecăm continuu.
- accessibility.recipes.cookingstepScoatem verdeața din apă și o scurgem pe un șervețel
- accessibility.recipes.cookingstepStoarcem peste verdeață zeama de lămâie și punem puțin ulei de măsline
- accessibility.recipes.cookingstepAmestecăm și condimentăm cu sare și piper
- accessibility.recipes.cookingstepFeliem pulpa de curcan
- accessibility.recipes.cookingstepPunem orezul în farfurie, apoi carnea de curcan peste orez. Condimentăm cu sare și piper, apoi adăugăm ceapa caramelizată, iar deasupra presărăm verdeața proaspătă