Prajitură de casă


Mod de preparare
20 min
Gata în
40 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

1
portocală
1 tabletă
ciocolată neagră
piper negru
200 g
unt
3
ouă
200 g
zahăr
50 g
făină
50 g
nucă întreagă

Mod de preparare

1
Curățăm coaja de la o portocală, evitând partea albă
2
Tăiem fâșii subțiri coaja de portocală
3
Într-o oală punem la fiert puțină apă și adăugăm coaja de portocală
4
Schimbăm apa de la coaja de portocală și lăsăm să fiarbă
5
Aruncăm și a doua apă
6
Adăugăm 100 g de grame de zahăr peste coaja de portocale
7
Adăugăm puțină apă
8
Adăugăm puțin piper și sare
9
Lăsăm la foc mic să se confieze coaja de portocală
10
Punem ciocolata la topit la bain-marie
11
Adăugăm untul tăiat cuburi peste ciocolată
12
Punem ouăle întregi într-un vas
13
Adăugăm 100 g zahăr peste ouă
14
Batem ouăle cu zahărul până se topește
15
Încorporăm făina în amestecul de ouă cu zahăr
16
Încorporăm ciocolata topită în amestecul de ouă, zahăr și făină
17
Adăugăm o parte din portocala confiată
18
Ungem o formă cu unt și tapetăm cu puțină făină
19
Turnăm tot amestecul în formă
20
Adăugăm câteva nuci
21
Punem la cuptor 15-20 minute, la 180 grade
22
Scoatem prăjitura de la cuptor și o lăsăm câteva minute să se răcească
23
Feliem prăjitura și așezăm bucățile pe o farfurie
24
Adăugăm deasupra restul de sirop de coajă de portocală