Piept de curcan marinat


Mod de preparare
20 min
Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • piept de curcan
  • 1
    zucchini
  • 1
    dovlecel
  • 1
    vânătă
  • 3
    roșii
  • 2 buc
    ceapă
  • 1
    lime
  • 1
    lămâie
  • roșii cherry
  • busuioc
  • salvie
  • măsline negre
  • aceto balsamico
  • usturoi
  • oregano
  • capere
  • cimbru proaspăt

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem pieptul bucăți mari, cam de vreo 180 g
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Condimentăm cu sare, piper, oregano. Adăugăm zeama de la o lămâie și amestecăm bine. Lăsăm la marinat
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Curățăm vânăta cu economul și o tăiem rondele subțiri
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Dovlecelul și Zucchini îi lăsăm cu coajă și îi tăiem rondele
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Curățăm 2 cepe albe și le tăiem rondele
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem și roșiile, tot rondele
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem într-o tavă potrivită pentru cuptor legumele, în următoarea ordine: zucchini, dovlecel, vânătă, roșie, ceapă. Repetăm și așezăm legumele, în rânduri, până umplem tava
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Presărăm cimbru pentru aromă, adăugăm o crenguță de salvie, jumătate de căpățână de usturoi, piper, sare, ulei de măsline
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Lăsăm la cuptor 25-30 mim la 180 grade. Dacă se colorează prea tare, punem deasupra folie și micșorăm temperatura
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Pregatim sosul din roșii cherry tăiate în 4 (cât mai multe), busuioc tocat, 2 căței de usturoi tocați mărunt, zeamă de lime, măsline tocate mărunt, capere tocate, ulei de măsline, aceto balsamico și amestecăm
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Folosim o tigaie grill pentru prepararea cărnii. Lăsăm 4-5 min pe o parte și la fel pe cealaltă, să rămână carnea cu striații de la grill
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    Nu punem ulei în tigaie. Punem puțin ulei de măsline direct pe carne, să o pătrundă
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    Condimentăm cu piper, sare și punem și puțin vin alb în tigaie. Cu o lingură mai punem zeamă peste carne
  14. accessibility.recipes.cookingstep

    Pregatim farfuria. Scoatem legumele din cuptor și mai punem puțin ulei de măsline peste. Punem legumele pe farfurie, apoi carnea feliată și condimentată cu sare și piper, sosul cu roșii lângă și decorăm cu cimbru proaspăt.