Mic-dejun cu ou moale și ciuperci


Gata în
30 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 200 g
    ciuperci
  • 3
    ouă
  • ulei de măsline
  • pesmet sau pâine toast
  • usturoi
  • 250 ml
    smântână lichidă
  • pătrunjel proaspăt
  • alune de pădure

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem marginile feliilor de toast
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem pâinea în blender
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-o tigaie punem puțin ulei de măsline
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem pâinea și o prăjim puțin în ulei
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Condimentăm cu sare și piper
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Scoatem pesmetul prăjit pe un șervet de bucătărie
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Tocăm ceapa
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem ulei la încins într-o tigaie
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem ceapa la călit
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem cozile ciupercilor și le mărunțim, apoi le punem la călit peste ceapă
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm puțin pătrunjel
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    Condimentăm cu sare și piper
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    Turnăm smântâna lichidă
  14. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem ciupercile în cubulețe
  15. accessibility.recipes.cookingstep
    Le punem la călit într-o oală în care am încins puțin ulei
  16. accessibility.recipes.cookingstep
    Condimentăm cu sare
  17. accessibility.recipes.cookingstep
    Turnăm zeama de la ciupercile cubulețe călite peste amestecul de ciuperci, ceapă și smântână
  18. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem ciupercile cubulețe într-o tigaie și le călim în continuare cu un cățel de usturoi sfărâmat
  19. accessibility.recipes.cookingstep
    Sfărâmăm alunele și le prăjim puțin
  20. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecăm alunele cu pesmetul
  21. accessibility.recipes.cookingstep
    Luăm sosul de pe foc și îl lăsăm să se răcească
  22. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem sosul în blender
  23. accessibility.recipes.cookingstep
    Fierbem ouăle la fiert timp de 4-5 minute cât să rămână gălbenușul moale
  24. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem partea de sus de la ou și îl punem în forma de ou
  25. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem alături crema de ciuperci și bucăți de ciuperci călite
  26. accessibility.recipes.cookingstep
    Presărăm pesmetul amestecat cu alune
  27. accessibility.recipes.cookingstep
    Ornăm cu câteva frunze de pătrunjel