
Meniu de Crăciun pentru toata familia
Mod de preparare
20 minGata în
70 minNivel de dificultate
Categorie
- Fel principal
Ingrediente pentru
Porții
- 1conopidă
- 200 gsmochine
- cotlet de porc, bucată întreagă
- 1 roată micăcașcaval
- 1 ½ pachet de unt
- 2ouă
- cimbru
- ceapă
- usturoi
- lapte
- făină
- 1 kgcartofi
- morcovi
- puțin vin
- pătrunjel verde
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
- 1conopidă
- 200 gsmochine
- cotlet de porc, bucată întreagă
- 1 roată micăcașcaval
- 1 ½ pachet de unt
- 2ouă
- cimbru
- ceapă
- usturoi
- lapte
- făină
- 1 kgcartofi
- morcovi
- puțin vin
- pătrunjel verde
Mod de preparare
- accessibility.recipes.cookingstepFierbem conopida în apă cu sare și o înlăturăm de pe foc atunci când încă este puțin tare. Pentru că va sta și la cuptor, nu este nevoie să fie complet gătită de la început
- accessibility.recipes.cookingstepLegăm carnea cu sfoară, astfel încât să își păstreze o formă frumoasă, rotundă
- accessibility.recipes.cookingstepCurățăm ceapa și morcovii, apoi tăiem câteva rondele de morcovi
- accessibility.recipes.cookingstepAșezăm carnea în tavă și condimentăm cu sare și piper
- accessibility.recipes.cookingstepCurățăm câțiva căței de usturoi
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm cimbru
- accessibility.recipes.cookingstepPunem puțin ulei pe carne
- accessibility.recipes.cookingstepAșezăm rondelele de morcovi sub carne, usturoi sfărâmat și ceapă tăiată mare
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm apă în tavă. Coacem timp de 40 de minute la 180 de grade
- accessibility.recipes.cookingstepFierbem cartofii în apă rece cu sare, pentru piure
- accessibility.recipes.cookingstepPregătim sosul bechamel. Topim untul și punem puțină făină. Turnăm lapte încet, în timp ce amestecăm cu grijă, să nu se facă cocoloașe
- accessibility.recipes.cookingstepCondimentăm cu sare și piper
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm 2 gălbenușuri de ou, o mână bună de cașcaval afumat ras și amestecăm bine la temperatură scăzută
- accessibility.recipes.cookingstepUngem un vas de sticlă termorezinstentă cu unt moale. Punem apoi conopida în vas și apoi turnăm sosul. Radem cașcaval afumat deasupra, din belșug
- accessibility.recipes.cookingstepLăsăm la cuptor cam 10 minute
- accessibility.recipes.cookingstepCurățăm 6 morcovi, pe care îi tăiem jumătăți pe lungime, cu grijă să păstrăm codița verde pe ambele părți
- accessibility.recipes.cookingstepPunem ulei de măsline într-o tigaie în care apoi așezăm morcovii și punem capac peste
- accessibility.recipes.cookingstepCând s-au fiert cartofii pentru piure strecurăm apa, pe care o păstrăm deoparte
- accessibility.recipes.cookingstepCondimentăm cu sare și îi pasăm, adăugăm puțin lapte, amestecăm, apoi lăsăm piureul deoparte
- accessibility.recipes.cookingstepÎntoarcem morcovii în tigaie și îi stropim cu puțin ulei balsamic. Condimentăm cu sare și piper și îi lăsăm la foc mic
- accessibility.recipes.cookingstepScoatem conopida din cuptor
- accessibility.recipes.cookingstepPregătim sosul din unt, ceapă tocată mărunt și 2-3 smochine. Adăugăm puțin vin
- accessibility.recipes.cookingstepScoatem friptura din cuptor și îndepărtăm sfoara. Zeama de la carne o turnăm în sos și lăsăm puțin pe foc, să mai scadă. Mixăm puțin sosul să fie mai cremos
- accessibility.recipes.cookingstepScoatem morcovii pe un platou. Zeama de la morcovi o turnăm într-un bol și amestecăm cu mixerul. Mai adăugăm puțin ulei de măsline și oțet balsamic. Turnăm peste morcovi și punem pătrunjel proaspăt deasupra
- accessibility.recipes.cookingstepÎnainte de final, mai amestecăm puțin lapte în piure. Îl scoatem din oală
- accessibility.recipes.cookingstepTurnăm sosul într-un bol separat
- accessibility.recipes.cookingstepTăiem carnea felii și aranjăm pe platou. În mijloc punem legumele din tavă, în afară de usturoi, iar sosul îl turnăm peste carne