
Mămăligă cu brânză și prosciutto
Mod de preparare
10 minGata în
30 minNivel de dificultate
Categorie
- Fel principal
Ingrediente pentru
Porții
- 1ceapă mică
- smântână BONI
- ulei de măsline San Fabio
- Apă
- Sare
- 350 gmălai PENNY
- Gorgonzola San Fabio
- Brânză de burduf Hanul Boieresc
- Mozzarela rasă San Fabio
- Prosciutto San Fabio
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
- 1ceapă mică
- smântână BONI
- ulei de măsline San Fabio
- Apă
- Sare
- 350 gmălai PENNY
- Gorgonzola San Fabio
- Brânză de burduf Hanul Boieresc
- Mozzarela rasă San Fabio
- Prosciutto San Fabio
Mod de preparare
- accessibility.recipes.cookingstepÎntr-o tigaie punem puțin ulei de măsline
- accessibility.recipes.cookingstepTăiem mărunt o ceapă mică și o prăjim la foc mic, pentru cca 5 minute
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm deasupra 1l de apă. Când apa fierbe, punem o linguriță de sare și amestecăm până se dizolvă
- accessibility.recipes.cookingstep
Între timp, amestecăm bine gorgonzola, brânza de burduf și mozzarella într-un vas de yena
- accessibility.recipes.cookingstepÎn apa care fierbe, adăugăm cca 350 grame de mălai sau după ochi
- accessibility.recipes.cookingstepAmestecăm continuu cu telul, până mămăliga devine cremoasă
- accessibility.recipes.cookingstepÎntr-un pahar punem puțină apă și puțin ulei ca să putem lua mai ușor brânza și mămăliga
- accessibility.recipes.cookingstepÎntr-un vas de yena punem puțin ulei de măsline și un strat de brânză
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm deasupra mămăligă, apoi un strat din amestecul de brânză, mămăligă din nou și tot așa
- accessibility.recipes.cookingstepNivelăm totul cu o lingură îmbibată în ulei și punem vasul la cuptor pentru cca 5 minute
- accessibility.recipes.cookingstep
Adăugăm prosciutto deasupra și mai lăsăm un minut la cuptor
- accessibility.recipes.cookingstepServim cu smântână BONI deasupra