Friptură de porc pentru Revelion


Mod de preparare
30 min
Gata în
120 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal
Ingrediente pentru
 
Porții

  • 3 kg
    cotlet de porc fără os
  • 200 gr
    caise deshidratate
  • untură
  • sfoarăd e legat
  • 1 căpățână
    usturoi
  • cimbru
  • salvie
  • 300 ml
    vin alb
  • 2
    morcovi
  • 500 g
    telemea
  • 250 g
    făină
  • 5
    ouă
  • 1
    vânătă
  • 500 g
    smântână pentru gătit
  • 3 bucăți
    ceapă
  • 15
    măsline verzi fără sâmburi

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 3 kg
    cotlet de porc fără os
  • 200 gr
    caise deshidratate
  • untură
  • sfoarăd e legat
  • 1 căpățână
    usturoi
  • cimbru
  • salvie
  • 300 ml
    vin alb
  • 2
    morcovi
  • 500 g
    telemea
  • 250 g
    făină
  • 5
    ouă
  • 1
    vânătă
  • 500 g
    smântână pentru gătit
  • 3 bucăți
    ceapă
  • 15
    măsline verzi fără sâmburi

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Legăm carnea cu caisele confiate
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem morcovul și-l aruncăm în tavă
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem ceapa și o aruncăm în tavă
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Strivim 5 căței de usturoi necurățați și îi punem în tavă
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem și câteva fire de pătrunjel
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem caisele care au rămas și le aruncăm în tavă
  7. accessibility.recipes.cookingstep

    Punem 1 pahar de vin peste legume, cimbru, sare grunjoasă și puțină apă


  8. accessibility.recipes.cookingstep

    Punem carnea peste legume


  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm lângă caisele confiate câte o frunză de salvie
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Ungem carnea cu untură în partea cu caisele și salvia
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm sare și piper
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    Băgăm la cuptor la 180 grade pentru 1 oră
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem vinetele cubulețe, fără să le curățăm și le călim în tigaie
  14. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem jumătate de ceapă, în bucăți mai mari și o călim cu puțină apă, după ce călim vinetele, până devine transparentă
  15. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem la scurs ceapa și vinetele pe un șervețel
  16. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecăm 250 gr făina, sare și 100 gr unt rece și facem aluatul pentru tartă
  17. accessibility.recipes.cookingstep
    Scoatem rotiul din cuptor și îl ungem cu zeama din tavă
  18. accessibility.recipes.cookingstep
    Acoperim tava în care este rotiul cu folie de aluminiu și-l băgăm din nou la cuptor
  19. accessibility.recipes.cookingstep
    Întindem aluatul pe hârtie pergament
  20. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem aluatul cu tot cu hârtia pergament într-o tavă rotundă
  21. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecăm 3 ouă și 2 gălbenușuri cu sare, piper și smântănă lichidă
  22. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm măslinele
  23. accessibility.recipes.cookingstep
    Înțepăm aluatul din tavă cu furculița
  24. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem brânza bucățele și o aruncăm în amestecul cu ou
  25. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm în tot amestecul vinetele și ceapa
  26. accessibility.recipes.cookingstep
    Condimentăm
  27. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecul cu legume, ou și brânză îl răsturnăm în tava cu aluatul
  28. accessibility.recipes.cookingstep

    Întindem umplura peste tot în tavă


  29. accessibility.recipes.cookingstep
    Băgăm la cuptor în jur de 25 de min
  30. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem puțin unt într-o tigaie
  31. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem jumătate de ceapă mărunt
  32. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem ceapa la călit, adăugăm 2 caței de usturoi și un buchețel de salvie și le lăsăm să se înmoaie în unt
  33. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm un pic de oțet și lăsăm să se evapore puțin
  34. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm vin și lăsăm să se fiarbă puțin la foc mic
  35. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem zeama din tavă peste sosul din tigaie
  36. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm în sos sare și piper – le mai lăsăm puțin să fiarbă și le oprim
  37. accessibility.recipes.cookingstep
    Așezăm carnea pe platou și adăugăm sosul din tigaie peste toată carnea
  38. accessibility.recipes.cookingstep
    Scoatem tarta din formă și o așezăm pe platou
  39. accessibility.recipes.cookingstep
    Deschidem șampania și ne veselim