
Friptură de porc pentru Revelion
Mod de preparare
30 minGata în
120 minNivel de dificultate
Categorie
- Fel principal
Ingrediente pentru
Porții
- 3 kgcotlet de porc fără os
- 200 grcaise deshidratate
- untură
- sfoarăd e legat
- 1 căpățânăusturoi
- cimbru
- salvie
- 300 mlvin alb
- 2morcovi
- 500 gtelemea
- 250 gfăină
- 5ouă
- 1vânătă
- 500 gsmântână pentru gătit
- 3 bucățiceapă
- 15măsline verzi fără sâmburi
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
- 3 kgcotlet de porc fără os
- 200 grcaise deshidratate
- untură
- sfoarăd e legat
- 1 căpățânăusturoi
- cimbru
- salvie
- 300 mlvin alb
- 2morcovi
- 500 gtelemea
- 250 gfăină
- 5ouă
- 1vânătă
- 500 gsmântână pentru gătit
- 3 bucățiceapă
- 15măsline verzi fără sâmburi
Mod de preparare
- accessibility.recipes.cookingstepLegăm carnea cu caisele confiate
- accessibility.recipes.cookingstepTăiem morcovul și-l aruncăm în tavă
- accessibility.recipes.cookingstepTăiem ceapa și o aruncăm în tavă
- accessibility.recipes.cookingstepStrivim 5 căței de usturoi necurățați și îi punem în tavă
- accessibility.recipes.cookingstepPunem și câteva fire de pătrunjel
- accessibility.recipes.cookingstepTăiem caisele care au rămas și le aruncăm în tavă
- accessibility.recipes.cookingstep
Punem 1 pahar de vin peste legume, cimbru, sare grunjoasă și puțină apă
- accessibility.recipes.cookingstep
Punem carnea peste legume
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm lângă caisele confiate câte o frunză de salvie
- accessibility.recipes.cookingstepUngem carnea cu untură în partea cu caisele și salvia
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm sare și piper
- accessibility.recipes.cookingstepBăgăm la cuptor la 180 grade pentru 1 oră
- accessibility.recipes.cookingstepTăiem vinetele cubulețe, fără să le curățăm și le călim în tigaie
- accessibility.recipes.cookingstepTăiem jumătate de ceapă, în bucăți mai mari și o călim cu puțină apă, după ce călim vinetele, până devine transparentă
- accessibility.recipes.cookingstepPunem la scurs ceapa și vinetele pe un șervețel
- accessibility.recipes.cookingstepAmestecăm 250 gr făina, sare și 100 gr unt rece și facem aluatul pentru tartă
- accessibility.recipes.cookingstepScoatem rotiul din cuptor și îl ungem cu zeama din tavă
- accessibility.recipes.cookingstepAcoperim tava în care este rotiul cu folie de aluminiu și-l băgăm din nou la cuptor
- accessibility.recipes.cookingstepÎntindem aluatul pe hârtie pergament
- accessibility.recipes.cookingstepPunem aluatul cu tot cu hârtia pergament într-o tavă rotundă
- accessibility.recipes.cookingstepAmestecăm 3 ouă și 2 gălbenușuri cu sare, piper și smântănă lichidă
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm măslinele
- accessibility.recipes.cookingstepÎnțepăm aluatul din tavă cu furculița
- accessibility.recipes.cookingstepTăiem brânza bucățele și o aruncăm în amestecul cu ou
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm în tot amestecul vinetele și ceapa
- accessibility.recipes.cookingstepCondimentăm
- accessibility.recipes.cookingstepAmestecul cu legume, ou și brânză îl răsturnăm în tava cu aluatul
- accessibility.recipes.cookingstep
Întindem umplura peste tot în tavă
- accessibility.recipes.cookingstepBăgăm la cuptor în jur de 25 de min
- accessibility.recipes.cookingstepPunem puțin unt într-o tigaie
- accessibility.recipes.cookingstepTăiem jumătate de ceapă mărunt
- accessibility.recipes.cookingstepPunem ceapa la călit, adăugăm 2 caței de usturoi și un buchețel de salvie și le lăsăm să se înmoaie în unt
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm un pic de oțet și lăsăm să se evapore puțin
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm vin și lăsăm să se fiarbă puțin la foc mic
- accessibility.recipes.cookingstepPunem zeama din tavă peste sosul din tigaie
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm în sos sare și piper – le mai lăsăm puțin să fiarbă și le oprim
- accessibility.recipes.cookingstepAșezăm carnea pe platou și adăugăm sosul din tigaie peste toată carnea
- accessibility.recipes.cookingstepScoatem tarta din formă și o așezăm pe platou
- accessibility.recipes.cookingstepDeschidem șampania și ne veselim