Tocăniță de vară cu carne de porc


Gata în
50 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 600 g
    Spată de porc Hanul Boieresc
  • 5 buc.
    Ardei kapia
  • 5 buc.
    Ardei verde
  • 1 buc.
    Ardei iute
  • 2 kg
    Ceapă galbenă
  • 1 căpățână
    Usturoi
  • 3 leg.
    Leuștean
  • 3 leg.
    Mărar
  • 3 leg.
    Pătrunjel
  • Boia dulce și picantă
  • 1 kg
    Morcov
  • 1 kg
    Făină Hanul Boieresc
  • 1 l
    Vin alb Hanul Boieresc
  • 1 buc.
    Roșii conservă Hanul Boieresc
  • 1 l
    Suc de roșii Hanul Boieresc

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Tăiem 500 – 600 g de spată de porc Hanul Boieresc în felii, apoi în cubulețe.
  2. Etapă de gătit
    Ungem bine carnea cu ulei, asezonăm cu sare, piper, boia dulce și puțină boia picantă.
  3. Etapă de gătit
    Într-o oală de fontă, picurăm 2-3 linguri de ulei și începem să tăiem 5 cepe mari, 5 ardei galbeni, 5 ardei kapia și câteva rondele de ardei iute.
  4. Etapă de gătit
    Când uleiul este încins, adăugăm ceapa și o gătim până devine translucidă, dar nu complet gătită.
  5. Etapă de gătit
    Adăugăm peste ceapă cele trei tipuri de ardei, 1 litru de suc de roșii și o conservă de 400 g de roșii cuburi Hanul Boieresc.
  6. Etapă de gătit
    Separat, rumenim bine carnea într-o tigaie cu puțin ulei.
  7. Etapă de gătit
    Adăugăm carnea rumenită în oala cu tocăniță și amestecăm bine.
  8. Etapă de gătit
    Gătim tocănița timp de 30-40 de minute, amestecând la fiecare 10 minute.
  9. Etapă de gătit
    Dacă lichidul scade prea mult, mai adăugăm 200-300 ml de apă, având grijă să nu exagerăm.
  10. Etapă de gătit
    La final, asezonăm cu ierburi verzi tocate (pătrunjel, mărar, leuștean) și servim cu poftă!