
Tocăniță de vară cu carne de porc
Gata în
50 minNivel de dificultate
Categorie
- Fel principal
Ingrediente pentru
Porții
- 600 gSpată de porc Hanul Boieresc
- 5 buc.Ardei kapia
- 5 buc.Ardei verde
- 1 buc.Ardei iute
- 2 kgCeapă galbenă
- 1 căpățânăUsturoi
- 3 leg.Leuștean
- 3 leg.Mărar
- 3 leg.Pătrunjel
- Boia dulce și picantă
- 1 kgMorcov
- 1 kgFăină Hanul Boieresc
- 1 lVin alb Hanul Boieresc
- 1 buc.Roșii conservă Hanul Boieresc
- 1 lSuc de roșii Hanul Boieresc
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
- 600 gSpată de porc Hanul Boieresc
- 5 buc.Ardei kapia
- 5 buc.Ardei verde
- 1 buc.Ardei iute
- 2 kgCeapă galbenă
- 1 căpățânăUsturoi
- 3 leg.Leuștean
- 3 leg.Mărar
- 3 leg.Pătrunjel
- Boia dulce și picantă
- 1 kgMorcov
- 1 kgFăină Hanul Boieresc
- 1 lVin alb Hanul Boieresc
- 1 buc.Roșii conservă Hanul Boieresc
- 1 lSuc de roșii Hanul Boieresc
Mod de preparare
- accessibility.recipes.cookingstepTăiem 500 – 600 g de spată de porc Hanul Boieresc în felii, apoi în cubulețe.
- accessibility.recipes.cookingstepUngem bine carnea cu ulei, asezonăm cu sare, piper, boia dulce și puțină boia picantă.
- accessibility.recipes.cookingstepÎntr-o oală de fontă, picurăm 2-3 linguri de ulei și începem să tăiem 5 cepe mari, 5 ardei galbeni, 5 ardei kapia și câteva rondele de ardei iute.
- accessibility.recipes.cookingstepCând uleiul este încins, adăugăm ceapa și o gătim până devine translucidă, dar nu complet gătită.
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm peste ceapă cele trei tipuri de ardei, 1 litru de suc de roșii și o conservă de 400 g de roșii cuburi Hanul Boieresc.
- accessibility.recipes.cookingstepSeparat, rumenim bine carnea într-o tigaie cu puțin ulei.
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm carnea rumenită în oala cu tocăniță și amestecăm bine.
- accessibility.recipes.cookingstepGătim tocănița timp de 30-40 de minute, amestecând la fiecare 10 minute.
- accessibility.recipes.cookingstepDacă lichidul scade prea mult, mai adăugăm 200-300 ml de apă, având grijă să nu exagerăm.
- accessibility.recipes.cookingstepLa final, asezonăm cu ierburi verzi tocate (pătrunjel, mărar, leuștean) și servim cu poftă!