Tocăniță de vară cu carne de porc


Gata în
50 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal
Ingrediente pentru
 
Porții

  • 600 g
    Spată de porc Hanul Boieresc
  • 5 buc.
    Ardei kapia
  • 5 buc.
    Ardei verde
  • 1 buc.
    Ardei iute
  • 2 kg
    Ceapă galbenă
  • 1 căpățână
    Usturoi
  • 3 leg.
    Leuștean
  • 3 leg.
    Mărar
  • 3 leg.
    Pătrunjel
  • Boia dulce și picantă
  • 1 kg
    Morcov
  • 1 kg
    Făină Hanul Boieresc
  • 1 l
    Vin alb Hanul Boieresc
  • 1 buc.
    Roșii conservă Hanul Boieresc
  • 1 l
    Suc de roșii Hanul Boieresc

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 600 g
    Spată de porc Hanul Boieresc
  • 5 buc.
    Ardei kapia
  • 5 buc.
    Ardei verde
  • 1 buc.
    Ardei iute
  • 2 kg
    Ceapă galbenă
  • 1 căpățână
    Usturoi
  • 3 leg.
    Leuștean
  • 3 leg.
    Mărar
  • 3 leg.
    Pătrunjel
  • Boia dulce și picantă
  • 1 kg
    Morcov
  • 1 kg
    Făină Hanul Boieresc
  • 1 l
    Vin alb Hanul Boieresc
  • 1 buc.
    Roșii conservă Hanul Boieresc
  • 1 l
    Suc de roșii Hanul Boieresc

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem 500 – 600 g de spată de porc Hanul Boieresc în felii, apoi în cubulețe.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Ungem bine carnea cu ulei, asezonăm cu sare, piper, boia dulce și puțină boia picantă.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-o oală de fontă, picurăm 2-3 linguri de ulei și începem să tăiem 5 cepe mari, 5 ardei galbeni, 5 ardei kapia și câteva rondele de ardei iute.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Când uleiul este încins, adăugăm ceapa și o gătim până devine translucidă, dar nu complet gătită.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm peste ceapă cele trei tipuri de ardei, 1 litru de suc de roșii și o conservă de 400 g de roșii cuburi Hanul Boieresc.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Separat, rumenim bine carnea într-o tigaie cu puțin ulei.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm carnea rumenită în oala cu tocăniță și amestecăm bine.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Gătim tocănița timp de 30-40 de minute, amestecând la fiecare 10 minute.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Dacă lichidul scade prea mult, mai adăugăm 200-300 ml de apă, având grijă să nu exagerăm.
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    La final, asezonăm cu ierburi verzi tocate (pătrunjel, mărar, leuștean) și servim cu poftă!