Supă-cremă de țelină, păstârnac și broccoli


Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Supe și ciorbe
Îți plac ciorbele? Încearcă și o supă-cremă hrănitoare și ușor de făcut. Sigur vei ajunge să o iubești!

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

1
rădăcină de țelină
1 buc.
păstârnac
1
broccoli
1
ceapă
unt
1.5 l
supă de pui (stock)
sare
piper
opțional: câteva linguri de smântână

Mod de preparare

1
Într-o oală, topim un cub de unt și călim în el ceapa tocată
2
Adăugăm pe rând țelina tocată, bucățile de păstârnac și pe cele de broccoli. Păstrăm câteva bucățele de broccoli pentru decor
3
Adăugăm în oală supa de pui și lăsăm să fiarbă până când legumele sunt întrepătrunse
4
Între timp, într-o tigaie, tragem în unt bucățile de broccoli rămase
5
Verificăm legumele din oală. Când sunt făcute, cu un polonic mutăm totul într-un blender și mixăm pentru ca amestecul să se transforme într-o supă-cremă
6
Turnăm supa-cremă din blender înapoi în oală și o mai lăsăm câteva minute pe foc: acum este momentul în care putem să o asezonăm cu sare și piper conform preferințelor
7
Iar dacă dorim, adăugăm câteva linguri de smântână
8
Supa se servește caldă, cu bucățelele de broccoli trase în unt, simplă sau însoțită de crutoane.