Prajitură cu cremă de burduf și borș caramelizat


Gata în
90 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

1 l
Borș Hanul Boieresc
150 g
Unt
300 g
Făină Hanul Boieresc
600 g
Zahăr
7 buc.
Ouă Hanul Boieresc
10 g
Praf de copt
10 g
Scorțișoară
50 g
Stafide
200 ml
Lapte Hanul Boieresc
150 g
Ulei
300 g
Brânză de burduf Hanul Boieresc
550 ml
Smântână lichidă
1 buc.
Baton vanilie
4 buc.
Foi gelatină
50 g
Biscuiți Hanul Boieresc
50 g
Halva cacao Hanul Boieresc
50 g
Turtă dulce Hanul Boieresc
50 g
Nucă
Praf de sare

Mod de preparare

1
Se sparg ouăle într-un bol și se bat împreună cu zahărul care se adaugă treptat, în trei părți.
2
Se adaugă laptele și uleiul, amestecând continuu pentru omogenizare. 
3
Separat, se amestecă ingredientele uscate: praful de copt, scorțișoara, făina și sarea. 
4
Se încorporează treptat ingredientele uscate în amestecul lichid, amestecând cu un tel pentru a evita formarea cocoloașelor. 
5
Se tapetează tava cu 50 g unt și se presară 50 g zahăr uniform. Se elimină excesul. 
6
Se preîncălzește cuptorul la 180°C.
7
Se toarnă compoziția în tavă și se coace timp de 30 de minute.  
8
Într-o cratiță, se încălzește smântâna lichidă cu zahărul și batonul de vanilie.
9
Se hidratează gelatina în apă rece timp de 5 minute, apoi se stoarce excesul de apă. 
10
Se adaugă gelatina hidratată în smântâna caldă și se amestecă până se dizolvă complet. 
11
Se adaugă brânza de burduf în smântână și se mixează cu un blender sau mixer timp de 3-4 minute, până se obține o textură cremoasă. 
12
Într-o tigaie largă, se topește zahărul fără să se amestece.  
13
După ce zahărul s-a topit complet, se adaugă untul, apoi borșul și smântâna. 
14
Se amestecă până la omogenizare, cu tigaia luată de pe foc. 
15
Se toarnă sosul de smântână și brânză peste prăjitură.  
16
Se decorează prăjitura cu caramelul preparat.
17
La final, se amestecă 50 g din mixul de nuci, halva, turtă dulce și biscuiți cu 100 g caramel până ce se solidifică ușor. Se zdrobește amestecul pentru a obține crumble-ul.
18

Prăjitura se decorează cu caramel și crumble.


Poftă mare de sărbătoare!