Prajitură cu cremă de burduf și borș caramelizat


Gata în
90 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1 l
    Borș Hanul Boieresc
  • 150 g
    Unt
  • 300 g
    Făină Hanul Boieresc
  • 600 g
    Zahăr
  • 7 buc.
    Ouă Hanul Boieresc
  • 10 g
    Praf de copt
  • 10 g
    Scorțișoară
  • 50 g
    Stafide
  • 200 ml
    Lapte Hanul Boieresc
  • 150 g
    Ulei
  • 300 g
    Brânză de burduf Hanul Boieresc
  • 550 ml
    Smântână lichidă
  • 1 buc.
    Baton vanilie
  • 4 buc.
    Foi gelatină
  • 50 g
    Biscuiți Hanul Boieresc
  • 50 g
    Halva cacao Hanul Boieresc
  • 50 g
    Turtă dulce Hanul Boieresc
  • 50 g
    Nucă
  • Praf de sare

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Se sparg ouăle într-un bol și se bat împreună cu zahărul care se adaugă treptat, în trei părți.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Se adaugă laptele și uleiul, amestecând continuu pentru omogenizare. 
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Separat, se amestecă ingredientele uscate: praful de copt, scorțișoara, făina și sarea. 
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Se încorporează treptat ingredientele uscate în amestecul lichid, amestecând cu un tel pentru a evita formarea cocoloașelor. 
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Se tapetează tava cu 50 g unt și se presară 50 g zahăr uniform. Se elimină excesul. 
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Se preîncălzește cuptorul la 180°C.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Se toarnă compoziția în tavă și se coace timp de 30 de minute.  
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-o cratiță, se încălzește smântâna lichidă cu zahărul și batonul de vanilie.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Se hidratează gelatina în apă rece timp de 5 minute, apoi se stoarce excesul de apă. 
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Se adaugă gelatina hidratată în smântâna caldă și se amestecă până se dizolvă complet. 
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Se adaugă brânza de burduf în smântână și se mixează cu un blender sau mixer timp de 3-4 minute, până se obține o textură cremoasă. 
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-o tigaie largă, se topește zahărul fără să se amestece.  
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    După ce zahărul s-a topit complet, se adaugă untul, apoi borșul și smântâna. 
  14. accessibility.recipes.cookingstep
    Se amestecă până la omogenizare, cu tigaia luată de pe foc. 
  15. accessibility.recipes.cookingstep
    Se toarnă sosul de smântână și brânză peste prăjitură.  
  16. accessibility.recipes.cookingstep
    Se decorează prăjitura cu caramelul preparat.
  17. accessibility.recipes.cookingstep
    La final, se amestecă 50 g din mixul de nuci, halva, turtă dulce și biscuiți cu 100 g caramel până ce se solidifică ușor. Se zdrobește amestecul pentru a obține crumble-ul.
  18. accessibility.recipes.cookingstep

    Prăjitura se decorează cu caramel și crumble.


    Poftă mare de sărbătoare!