Orez cu lapte, prune și nuci caramelizate


Gata în
20 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 300 g
    Orez Hanul Boieresc
  • 1 l
    Lapte Hanul Boieresc
  • 200 g
    Prune (coapte potrivit)
  • 2 buc.
    Scorțișoară
  • 100 g
    Miez de nucă
  • 400 g
    Zahăr
  • 200 g
    Smântână Hanul Boieresc 30% grăsime
  • Sare după gust

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Fierbe un litru de lapte într-o oală mare.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Adaugă 200 g de zahăr, 300 g de orez Hanul Boieresc și două bețișoare de scorțișoară, amestecând constant timp de 10 minute.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Completează treptat cu 500 ml de lapte pe măsură ce orezul se gătește.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    După ce orezul este gata, adaugă 200 g de unt și 200 g de smântână cu 30% grăsime, amestecând bine.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Împachetează prunele în folie de aluminiu și gătește-le în jar, întorcându-le o dată după 5 minute.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Scoate prunele din jar după 10-12 minute, îndepărtează sâmburii și așază-le pe farfurie lângă orez.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Adaugă dulceață de vișine peste orez și prune
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Pudrează scorțișoară deasupra orezului pentru un plus de aromă.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Topeste 200 g de zahăr într-o tigaie de fontă încinsă și adaugă nucile coapte, amestecând pentru a le carameliza.
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Toarnă nucile caramelizate pe o suprafață rece, lasă-le să se răcească și adaugă-le lângă orezul cu lapte