Ingrediente pentru remove add Porții300 gOrez Hanul Boieresc1 lLapte Hanul Boieresc200 gPrune (coapte potrivit)2 buc.Scorțișoară100 gMiez de nucă400 gZahăr200 gSmântână Hanul Boieresc 30% grăsime Sare după gustPregătește
1Etapă de gătitFierbe un litru de lapte într-o oală mare.2Etapă de gătitAdaugă 200 g de zahăr, 300 g de orez Hanul Boieresc și două bețișoare de scorțișoară, amestecând constant timp de 10 minute.3Etapă de gătitCompletează treptat cu 500 ml de lapte pe măsură ce orezul se gătește.4Etapă de gătitDupă ce orezul este gata, adaugă 200 g de unt și 200 g de smântână cu 30% grăsime, amestecând bine.5Etapă de gătitÎmpachetează prunele în folie de aluminiu și gătește-le în jar, întorcându-le o dată după 5 minute.6Etapă de gătitScoate prunele din jar după 10-12 minute, îndepărtează sâmburii și așază-le pe farfurie lângă orez.7Etapă de gătitAdaugă dulceață de vișine peste orez și prune8Etapă de gătitPudrează scorțișoară deasupra orezului pentru un plus de aromă.9Etapă de gătitTopeste 200 g de zahăr într-o tigaie de fontă încinsă și adaugă nucile coapte, amestecând pentru a le carameliza.10Etapă de gătitToarnă nucile caramelizate pe o suprafață rece, lasă-le să se răcească și adaugă-le lângă orezul cu lapte
play_circle_outline access_time30 Min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Budincă de orez cu aluneChef: NicolaiCategorieDesert
play_circle_outline access_time95 Min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Chec cu bananeChef: MargotCategorieDesert
play_circle_outline access_time50 Min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Chec cu iaurt și bezeaChef: NicolaiCategorieDesert
play_circle_outline access_time60 Min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu CheesecakeCategorieDesert
play_circle_outline access_time90 Min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Cheesecake cu struguriChef: NicolaiCategorieDesert
play_circle_outline access_time60 Min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Clătite americaneChef: NicolaCategorieDesert
play_circle_outline access_time30 Min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Clătite pufoase cu un strop de cognac și dedicareCategorieDesert
play_circle_outline access_time45 Min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Colțunași dulciChef: NicolaiCategorieDesert
play_circle_outline access_time60 Min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Compot de pere pentru iarnăChef: NicolaiCategorieDesert
play_circle_outline access_time50 Min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Cornulețe cu untură și dulceațăChef: NicolaiCategorieDesert