
Ceafă de porc la grătar în stil marinăresc
Gata în
30 minNivel de dificultate
Categorie
- Fel principal
Ingrediente pentru
Porții
- 1.5 kgCeafă de porc feliată Hanul Boieresc
- 500 gCașcaval de Săveni Hanul Boieresc
- 3 buc.Sos roșii conservă Hanul Boieresc
- 500 gCeapă galbenă
- 2 kgRoșii
- 5 buc.Ardei iute verde și roșu
- 200 gUsturoi
- 10 leg.Pătrunjel
- 10 buc.Ouă
- Sare și piper
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
- 1.5 kgCeafă de porc feliată Hanul Boieresc
- 500 gCașcaval de Săveni Hanul Boieresc
- 3 buc.Sos roșii conservă Hanul Boieresc
- 500 gCeapă galbenă
- 2 kgRoșii
- 5 buc.Ardei iute verde și roșu
- 200 gUsturoi
- 10 leg.Pătrunjel
- 10 buc.Ouă
- Sare și piper
Mod de preparare
- accessibility.recipes.cookingstepAsezonează ceafa de porc cu sare și piper, apoi unge-o bine cu ulei.
- accessibility.recipes.cookingstepPune ceafa pe grătar și întoarce-o la fiecare două minute.
- accessibility.recipes.cookingstepÎntr-o oală de fontă, călește usturoiul cu ardei iute, adaugă roșiile tăiate și gătește până obții un sos gros.
- accessibility.recipes.cookingstepAsezonează sosul cu sare, piper și toacă deasupra o legătură de pătrunjel proaspăt.
- accessibility.recipes.cookingstepDupă ce ceafa e gătită, pune pe ea felii de cașcaval sau brânză și lasă-le să se topească pe grătar.
- accessibility.recipes.cookingstepÎntr-o tigaie cu ulei încins, prăjește ouăle ochiuri. Așază câte un ou ochi pe fiecare bucată de ceafă.
- accessibility.recipes.cookingstepAșează ceafa pe farfurie și toarnă sosul marinăresc pe deasupra, decorează cu frunze verzi de pătrunjel și servește.