Ceafă de porc la grătar în stil marinăresc


Gata în
30 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal
Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1.5 kg
    Ceafă de porc feliată Hanul Boieresc
  • 500 g
    Cașcaval de Săveni Hanul Boieresc
  • 3 buc.
    Sos roșii conservă Hanul Boieresc
  • 500 g
    Ceapă galbenă
  • 2 kg
    Roșii
  • 5 buc.
    Ardei iute verde și roșu
  • 200 g
    Usturoi
  • 10 leg.
    Pătrunjel
  • 10 buc.
    Ouă
  • Sare și piper

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1.5 kg
    Ceafă de porc feliată Hanul Boieresc
  • 500 g
    Cașcaval de Săveni Hanul Boieresc
  • 3 buc.
    Sos roșii conservă Hanul Boieresc
  • 500 g
    Ceapă galbenă
  • 2 kg
    Roșii
  • 5 buc.
    Ardei iute verde și roșu
  • 200 g
    Usturoi
  • 10 leg.
    Pătrunjel
  • 10 buc.
    Ouă
  • Sare și piper

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Asezonează ceafa de porc cu sare și piper, apoi unge-o bine cu ulei.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Pune ceafa pe grătar și întoarce-o la fiecare două minute.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-o oală de fontă, călește usturoiul cu ardei iute, adaugă roșiile tăiate și gătește până obții un sos gros.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Asezonează sosul cu sare, piper și toacă deasupra o legătură de pătrunjel proaspăt.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    După ce ceafa e gătită, pune pe ea felii de cașcaval sau brânză și lasă-le să se topească pe grătar.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-o tigaie cu ulei încins, prăjește ouăle ochiuri. Așază câte un ou ochi pe fiecare bucată de ceafă.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Așează ceafa pe farfurie și toarnă sosul marinăresc pe deasupra, decorează cu frunze verzi de pătrunjel și servește.