Descoperă revistele Cu PENNY la masă!
Cu PENNY la masă – toamnă plină de arome și culoare!
Iată doar câteva idei de rețete pe care le poți găsi în acest număr al revistei!
Încă nu ai card PENNY? Creează unul digital simplu si rapid.
Înscrie-te în programul de loialitate, scanează cardul PENNY la cumpărături în perioada 18.09.2024 - 29.10.2024 și primești revista Cu PENNY la masă cadou!
În plus, ai parte de beneficii și suprize: reduceri săptămânale, vouchere cadou, concursuri cu premii și multe altele.
Ai nevoie de și mai multă inspirație? Încearcă rețetele de mai jos.
Chifteluţe din dovleac ras
6 PORȚII | PREGĂTIRE: 20 DE MINUTE | PREPARARE: 10 MINUTE
300 g dovleac, ras
½ ceapă, tocată
1 ou
50 g făină
25 g parmezan Grana Padano, San Fabio, ras
2 linguri ulei
½ legătură pătrunjel, tocat fin
sare și piper, după gust
smântână sau iaurt, pentru servire (opțional)
Scurgi foarte bine, prin presare într-un șervet, dovleacul ras, ca să fie cât mai uscat. Îl transferi într-un bol, adaugi ceapa, oul, parmezanul, făina, pătrunjelul, sare și piper. Amesteci bine, apoi formezi chiftelele. Încingi uleiul într-o tigaie și prăjești chiftelele pe ambele părți, până se rumenesc frumos. Le scoți pe șervete de hârtie, ca să elimini excesul de grăsime. Porționezi și servești imediat cu smântână sau iaurt.
Dovlecei bărcuţe
8 PORȚII | PREGĂTIRE: 10 MINUTE | PREPARARE: 50 DE MINUTE
4 dovlecei
100 g orez Penny
450 g carne tocată de pui
1 lingură ulei floarea-soarelui
½ legătură ceapă verde, tocată mărunt
4 căței de usturoi, zdrobiți
¼ linguriță fulgi de ardei iute
sare și piper, după gust
250 ml sos de roșii San Fabio
1 linguriță sos Worcestershire (opțional)
250 g cașcaval afumat Hanul Boieresc, ras
Preîncălzești cuptorul la 180° C. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Prepari orezul după instrucțiunile de pe ambalaj. Tai dovleceii jumătăți și scobești miezul, ca să-i poți umple. Într-o cratiță încăpătoare, încingi uleiul și adaugi carnea. Amesteci și lași pe foc până când carnea își schimbă complet culoarea. Adaugi ceapa, usturoiul, fulgii de ardei iute, sare și piper și sosul de roșii și sosul Worcestershire. Amesteci și lași la foc 5 minute, apoi pui și orezul. Mai lași 2 minute, amestecând continuu, oprești focul și dai deoparte. Umpli dovleceii cu amestecul de orez și carne, îi așezi în tavă și dai la cuptor 30 de minute. Scoți tava din cuptor, presari cașcaval ras pe fiecare dovlecel și mai dai la cuptor 10 minute. Oprești focul și servești.