Griș cu lapte
Categorie
Ingrediente
Mod de preparare
Într-un bol se vor amesteca cu un tel până la omogenizare oul, zahărul și untul păstrat la temperatura camerei. La sfârsit se va adăuga făina și se va amesteca cu o spatulă de silicon. Aluatul rezultat se va înfolia în folie alimentară și se va introduce la frigider timp de 20 de minute, după care se va întinde pe o suprafață plană cu ajutorul unui făcăleț la dimensiunea de maxim 8mm și se va decupa în formele dorite. Se va deschide borcanul cu dulceața de cireșe amare și se va pune o cireașa din dulceață în mijlocul fiecărui biscuite.
Într-o oală se pune laptele pe foc împreună cu 150ml din siropul de brad pe care îl vom folosi pe post de îndulcitor aromatic.
Restul de sirop rămas se va pune într-o crăticioară la foc foarte mic pentru a se îngroșa și pentru a concentra aroma de brad. După aproximativ 12-15 minute putem considera siropul îngrosat.
Când laptele a început să se încălzească se va adăuga grișul și se va amesteca cu un tel până ce grișul va fi gătit.
Grișul se va turna cât timp este cald în bolurile de servire. Se va decora cu partea lichidă a dulceții de cireșe amare și cu siropul redus de brad. În plus, biscuiții se vor aranja astfel încât farfuria sa arate cât mai frumos.
Poftă bună!